НовиниЧеркащинаНа Черкащині люди власним коштом будують храм Покрови (ФОТО)

На Черкащині люди власним коштом будують храм Покрови (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Лисянці повним ходом йде спорудження церкви Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ. Щодня на будівельний майданчик приходить 10-12 осіб охочих допомогти у міру своїх сил бригаді місцевих мулярів, які вирішили пожертвувати своїм часом і заробітками заради святої справи, пишуть "Вісті Черкащини".

"Дякувати Богу, закінчили найбільш трудомістку роботу – укладку фундаменту з каменю, далі справа піде швидше – виганятимемо стіни з цегли. Маємо її вже 40 тисяч штук, гадаємо, що вистачить, – розповів священик, отець Іван Мазур. – Кошти нам приносять, передають, надсилають усі небайдужі. Не лише віряни нашої церкви. Нещодавно зі Львова передали 35 тисяч гривень. Та головне, що люди, які так довго чекали своєї української церкви, повірили, що вона таки постане у богоугодному місці на вулиці Тракторній у Лисянці, де громада купила земельну ділянку. Для цього вони й приходять, працюють весь світловий день, не беручи за це ні копійки".

Майстри Віталій Єжель, Василь Чередник, Михайло Березовчук, Сергій Якубенко, Олександр Яровий, Олександр Чередник із особливим настроєм і трепетом кладуть кожен камінь, цеглину, розуміючи, що це перший храм у селищі, який будується не за рахунок колгоспів, організацій, як було раніше, а лише на добровільні пожертви людей. Прикметно, що підсобниками у них переважно жінки – Раїса Грушова, Тетяна Якубенко, Ольга Масло, Лідія Соколовська, Надія Мартиненко, Надія Зінченко. Вони носять важкі відра з розчином, подають будівельні матеріали, варять обіди.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Смілі освятили новозведений храм.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x