додому Новини Черкащина На Черкащині лісівники зробили зі старого «УАЗа» пожежний модуль (Фото)

На Черкащині лісівники зробили зі старого «УАЗа» пожежний модуль (Фото)

0
814
lis-ck.gov.ua

Задля забезпечення високої ефективності та оперативності під час гасіння лісових пожеж працівниками ремонтно-механічної майстерні Лисянського лісгоспу під пожежний модуль переобладнали автомобіль «УАЗ-452», використання якого на виробництві стало економічно неефективним.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

lis-ck.gov.ua

Друге життя старенькому «УАЗику» вдихнули, поставивши його на варті пожежної безпеки лисянських лісів. Для цього в ньому розмістили ємність для води об’ємом 1000 л, мотопомпу та протипожежний рукав і в кінцевому результаті отримали високопрохідний маневрений пожежний модуль, що здатен здійснити забір води у природних водоймах та доправити її до найвіддаленіших ділянок лісового фонду.

Функціональність подібної техніки полягає в поєднанні кількох функцій: протипожежне патрулювання віддалених лісових масивів, виявлення осередків лісових пожеж та негайна їх локалізація – ці процеси одночасно поєднані в одному автомобілі та є надзвичайно ефективними, тому як дають змогу максимально скоротити час від виявлення до локалізації лісової пожежі, а відповідно й істотне зменшення шкоди нанесеної лісовій екосистемі від пірологічного впливу.

З метою забезпечення зовнішнього протипожежного водопостачання Лисянським лісгоспом облаштовано шість пунктів забору води як в протипожежних, так і природних водоймах, що розташовані біля лісових масивів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, лісівники пройшли спеціалізовані навчання на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x