НовиниЧеркащинаНа Черкащині лісівники рятують молоді сосни від палючого сонця

На Черкащині лісівники рятують молоді сосни від палючого сонця

-

- Advertisment -

Спека та підвищений температурний фон останніх кількох тижнів тримають лісівників у постійній бойовій готовності через високий та найвищий клас пожежної небезпеки. Проте такі погодні умови змушують лісівників ще й займатися порятунком майбутнього лісу в розсадниках.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

лісівники
lis-ck.gov.ua

Відтак у Руськополянському лісництві Черкаського держлісгоспу на розсаднику для захисту тендітних сіянців сосни звичайної здійснили їх притінення. Цей метод застосовують від попадання прямих сонячних променів і можливих опіків кореневої шийки сіянців, а також – для зменшення випаровування води з поверхні ґрунту. По рядах посівів встановили необхідні конструкції, які накрили сосновим гіллям.

«Цей метод мінімально затратний. Його здійснювали силами працівників державної лісової охорони, з використанням неліквідної маси гілля, яка становить пірологічну загрозу, коли знаходиться в насадженнях. Таким чином, притінюючи, ми одночасно рятуємо молоді посіви та частково знімаємо пожежні ризики в хвойних насадженнях, не завдаючи довкіллю негативних наслідків, які виникають при спалюванні такої біомаси в деревостанах», – розповів лісничий Руськополянського лісництва Ігор Ткач.

Навесні лісове насіння у Руськополянському розсаднику висіяли на площі 1,5 га – посіяли 100 кілограмів сосни звичайної, майже тонну жолудів та 200 кг горіха чорного. Загалом до наступної лісокультурної кампанії тут планують виростити близько двох мільйонів якісних стандартних сіянців.

Як повідомляв сайт vikka.ua, ще в одному лісництві на Черкащині з’явився пірс для забору води.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

На Дніпровській водоочисній станції оновлюють фільтри

«Черкасиводоканал» продовжує проводити роботи із удосконалення технологічних процесів підприємства. Про це повідомляє Черкаська міська рада. Зараз на Дніпровській водоочисній станції...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x