НовиниЧеркащинаНа Черкащині домінує штам «Дельта»

На Черкащині домінує штам «Дельта»

-

- Advertisment -

У Черкаській області щодня збільшується кількість хворих на коронавірус. Зокрема, серед черкащан поширюється штам «Дельта». Про це розповів заступник в. о. генерального директора ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Микола Тищук.

Про це інформують у Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Фахівці вірусологічної лабораторії центру визначили наявність мутації вірусу SARSCoV-2 у зразках тестів жителів області. Вони направили на перевірку 52 зразки носоглоткових змивів до референт-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України». З них у 51-му підтвердженому випадку виявили тип мутації коронавірусу «Дельта».

дельта ОДА Тищук
oblses.ck.ua

«Сьогодні з впевненістю можна стверджувати, що на Черкащині домінує штам «Дельта». Тому наголошую, що найефективнішим засобом захисту профілактики захворювання коронавірусної інфекції є вакцинація. Крім цього, необхідно дотримуватися усіх карантинних заходів, які передбачені Постановою Кабміну – носити маски у громадських закладах та транспорті, часто мити руки не менше 30 секунд, дотримуватися соціальної дистанції», – говорить Микола Тищук.

На стаціонарному лікуванні перебуває 422 пацієнти. Це хворі наCOVID-19та пацієнти з підозрами. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я першої хвилі становить 30,9%.

Найбільше підтверджених випадків COVID-19 зареєстровано у віковій групі 40-59 років. Серед підтверджених випадків найбільшу кількість переважають жінки. Найменша кількість захворювань є серед дітей до 17 років.

Наразі в Україні та на території Черкаської області є повний доступ до вакцин проти COVID-19. На Черкащині вакцинують у 100 пунктах щеплень, 25 мобільних бригадах та 32 центрах вакцинації. Також є вибір, якою вакциною робити щеплення – Pfizer, AstraZeneca та CoronaVac. Вони однаково затверджені Всесвітньою організацією охорони здоров’я та визнаються в цивілізованому світі.

Як повідомляла vikka.ua, у Черкаській області вакцинувалася шоста частина населення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x