НовиниЧеркащинаНа Черкащині до кінця року відкриють ще один притулок...

На Черкащині до кінця року відкриють ще один притулок для тварин (ФОТО)

-

- Advertisment -

В Умані нині триває будівництво притулку для тварин. Його планують завершити вже до кінця цього року. Хід робіт перевірив перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Зводять будівлю на території, що належала тутешньому КП "Теплокомуненерго". А оскільки місцевість підприємством не використовувалась, міською радою вирішено було виділити цю земельну ділянку під будівництво притулку для тварин. Про це розповів у ході огляду об’єкту заступник начальника відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради Валентин Загородній.

– Будівництво розпочали ще торік в межах Обласної програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, – зазначив Валентин Бориславович. – Торік за рахунок обласного та міського бюджетів виконано роботи на 3,5 млн грн.

Нині тут збудовано два корпуси, де буде притулок, лабораторія, лікувальний відділ з ізолятором та ін.

Проект розроблений за сучасними стандартами та відповідає усім європейським вимогами щодо поводження з тваринами. Зокрема, в приміщенні передбачено відокремлені приймальні, карантинні, хірургічні відділення, також необхідні умови для обслуговуючого персоналу тощо. Орієнтовна ж кількість стерилізованих та вакцинованих проти сказу тварин сягатиме 30 тис. особин на рік.

Водночас Віталій Коваль зауважив, що, за результатами проведеного цьогоріч у червні конкурсного відбору, обласною комісією було обрано для реалізації 14 природоохоронних проектів. Поміж них і уманський, на завершення якого передбачили ще 1,5 млн грн.

– Обласну програму регулювання чисельності безпритульних тварин затвердили ще торік, – нагадав Віталій Володимирович. – Її реалізація є одним із важливих завдань Стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року. Аналогічні програми поступово приймають і в містах та районах Черкащини. На сьогодні маємо притулки в Катеринополі, Золотоноші. Обласною комісією прийнято рішення про підтримку створення аналогічних пунктів ще в чотирьох районах. Важливо, що це сприятиме поліпшенню санітарного стану місцевостей, а також безпеці здоров’я людей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині створено штаб для ліквідації наслідків стихійного лиха.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x