НовиниОсвітаНа Черкащині діти, які бачили війну, слухають казки і...

На Черкащині діти, які бачили війну, слухають казки і шукають сонцезавра (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

В Холодному Ярі сьогодні – радісні дитячі голоси. Але ще декілька днів тому ці діти чули і бачили як вибухають бомби. Ними російські загарбники знищують українські міста і села. За рахунок благодійного фонду «МХП Громаді» та за ініціативи очільника підприємства «Урожай» і депутат обласної ради Олександра  Воскобойника  до Мельників приїхали 25 українських родин, яким вдалося вирватися із пекла війни.

Основні події  відбувалися на місці проведення мистецького фестивалю «Крутий заміс». Без глини і соломи, звичайно не обійшлося. За словами засновника фестивалю Юрія Романчі,  сьогодні тут зцілювали дитячі душі.

Юрій Романча, засновник фестивалю “Крутий заміс”:

“Це ініціатива Олександра Воскобойника. Він сказав, а давайте будемо везти дітей в Холодний Яр. Кожна громада буде збирати діток переселенців. плануємо раз два в неділю, щоб дітки приїжджали. Благодійний фонд МХП Гормаді фінансує.”

Від майстер класу із випікання хліба за старовинними рецептом харків’яни були у захваті.

Наш відомий український казкар Сашко Лірник  лікує дитячі душі своїми казками. Але його добрі історії торкаються й дорослих. Марина Холодницька із Краматорська. Вражена атмосферою, яка панувала цього дня  у Холодному Яру. Сама із Білорусі. Із сумом каже: білоруси не говорять своєю, рідною мовою

Марина Холодницька, переселенка із Краматорська

“Я как человек со стороны мне вообще все нравиться. Тут люди такие добрые, все помогают. Все рассказывают. Детям весело. Да и вообще разговаривают на украинском”

Такі розважально- психологічні дні для дітей переселенців, за рахунок благодійного фонду «МХП Громаді» та за ініціативи його очільника Олександра  Воскобойника, будуть відбуватися на постійній основі. Скоро нова група українських дітлахів відвідає місце сили всієї України- Холодний Яр.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x