НовиниНа Черкащині діти навчаються у холодних класах

На Черкащині діти навчаються у холодних класах

-

- Advertisment -

У школі №1 міста Тальне діти навчаються в класах, де температура не перевищує 10 градусів. Про це повідомила член батьківського комітету школи Наталя Янкова, інформує "Прочерк".

Пані Наталя наголошує, що діти ходять до школи навіть попри те, що відвідуваність складає менше 50%.

– Голова райради обіцяв, що школи закриють на карантин, проте зараз діти навчаються. Проблема виникла з тим, що дуже стара система опалення в школі – на дровах. Потрібно проводити реконструкцію системи, але поки немає коштів. І тепер ми хвилюємося за здоров’я дітей. У школах після канікул було 5-9 градусів. Як бути далі – не знаємо.

У Тальнівській районній адміністрації про цю проблему знають і обіцяють її вирішити.

– Дійсно проблема є, система опалювання у цій школі за весь час свого існування жодного разу не ремонтувалась. До того ж, є необхідність у заміні старих вікон. Через це також складно досягти у приміщенні необхідної температури. Це має вирішуватись на рівні районного бюджету, потрібно виділити необхідні кошти. Зрозуміло, що швидко це зробити не вдасться. Наразі зроблені організаційні висновки і будемо намагатись якнайскоріше розпочати ремонт опалювальної системи, – наголошує заступник голови Тальнівської РДА з гуманітарних питань Тетяна Півторак.

За її словами, раніше районна рада розглядала проекти кількох закладів району, які мають проблеми з опалювальною системою. Однак, керівництво школи про ситуацію з опаленням не повідомило, через що директор уже отримав догану, говорить Тетяна Олександрівна.

Завтра діти району підуть на вимушені канікули, однак пов’язані вони не з низькою температурою у школах, а з епідеміологічною ситуацією.

На питання, в які умови повернуться діти після карантину, пані Тетяна відповідає:

– Справа в тому, що холодно не в усіх кабінетах цієї школи. Є класи, де температура в межах норми. Тому навчання для дітей проводитимуть саме в таких кабінетах.

Тетяна Олександрівна додає, що за великим рахунком, школа №1 – єдина школа у районі з проблемами опалення.

Заступник начальника управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Оксана Сімушина говорить, що в цілому в області ситуація з опаленням у навчальних закладах задовільна, жодних звернень та скарг з районів до управління не надходило.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські школи будуть закриті ще на тиждень через грип.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Медику з Монастирища надали квартиру

У п’ятницю, 31 травня, медик Тимур Кучер отримав житло для своєї родини. Про це повідомляє Монастирищенська міська рада. Тимур Кучер...

У Черкасах пройшли змагання з шахів «Кубок міського голови»

93 шахісти віком від 7 до 18 років демонстрували свою майстерність та ерудицію на змаганнях «Кубок міського голови». Повідомляє...

Цікаве:

Топер для дивана: вибираємо правильно

Топер – це тонкий матрац без пружин, який здатний...

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x