додому Новини Черкащина На Черкащині четвертий місяць ліквідовують наслідки буревію (ВІДЕО)

На Черкащині четвертий місяць ліквідовують наслідки буревію (ВІДЕО)

0

Буревій, який пронісся Черкащиною, тривав лише день, а його наслідки ліквідовують і досі. У Чорнобаї стихія зривала дахи і валила дерева. Найбільше постраждала районна лікарня. Також на стадії ремонту знаходиться й кінотеатр. Про це йдеться в сюжеті "Факти ICTV".

1500 пошкоджених житлових будинків і десятки об’єктів соціальної сфери. Нищівний буревій 1 липня буквально за хвилини перетворив селище Чорнобай на руїну. Найбільше дісталося районній лікарні. Стихія знесла дах із 6 приміщень, повністю знищила парк, зламавши 120 дерев, та завалила в’їзд до закладу. Дах корпусу стаціонару був пошкоджений на 80%. Відновленню він не підлягав.

Заклад повертають до життя поетапно. І не просто латають, а роблять капітальний ремонт. 2 місяці тому завершили його в оперблоці та пологовому відділенні. У перші дні після лиха на всій покрівлі зробили гідробар’єр, аби дощ не заливав приміщення. На основну покрівлю його замінюють поступово. Останню частину докрили тиждень тому. Але вода таки встигла потрапити в приміщення.

На ремонт працівники працюють у борг, грошима скинулись й інші райони, допомогла область.

Досі без частини даху стоїть кінотеатр. На нього теж бракує грошей – 420 тис. гривень.

Буревій завдав збитків району на 200 млн гривень, підрахували в райдержадміністрації. Лише відновлення лікарні обійдеться в майже 5 млн. Дах, який нещодавно замінили в медзакладі, досі повністю не оплачений. Його кошторисна вартість 770 тис. гривень. Грошей не вистачає, а від держави поки жодної копійки обіцяної допомоги. Грошей від держави у районі чекають з дня на день. Якщо їх вчасно отримають, повністю відремонтувати лікарню обіцяють до нового року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, центральний телеканал проілюстрував негоду в західній Україні кадрами із Золотоноші.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version