додому Новини Черкащина На Черкащині бракує суддів

На Черкащині бракує суддів

0

У судах на Черкащині склалася складна кадрова ситуація, що створює загрозу для забезпечення якісного правосуддя, повідомляє "Українське право".

Апеляційний суд Черкаської області оприлюднив фактичну кількість посад суддів у місцевих судах та реальну кількість суддів, які можуть розглядати справи.

Так, у Драбівському райсуді наразі відсутні судді із повноваженнями. За штатним розписом там визначено три посади судді, дві з яких є вакантними. У суді є лише один служитель Феміди, але й у того закінчився п'ятирічний строк перебування на посаді, тому справи на нього не розподіляються.

По одному судді залишилося на Шполянщині, Кам’янщині та в Корсунь-Шевченківському. А це означає, у разі якщо суддя іде на лікарняний чи у відпустку – відправляти правосуддя там буде нікому. По два служителя Феміди у Чигиринському, Катеринопільському, Лисянському, Христинівському, Канівському, Смілянському районних судах.  

Таким чином, з 23 місцевих загальних судів регіону лише 5 повноцінно забезпечені суддівськими кадрами: Городищенський, Жашківський, Маньківський, Тальнівський районні суди, а також Ватутінський міський суд.

У Черкаській області склалася ситуація, коли неможливо здійснювати на належному рівні судочинство, а також невідкладно, у передбачених законом випадках, вирішувати слідчими суддями клопотання щодо проведення слідчих дій на стадії досудового розслідування.

Варто зазначити, що нестача суддівських кадрів – не лише на Черкащині. По всій Україні у місцевих судах бракує суддів. Тим часом щотижня Вища рада правосуддя звільняє у відставку по кілька суддів, натомість поповнення новими суддями відбувається значно повільніше, адже заповнення вакантних посад або шляхом проведення конкурсу, чи відрядження, а також через кваліфікаційне оцінювання суддів потребує певного часу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати проситимуть Президента очистити суди від корупції.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version