додому Новини На Черкащині благодійну допомогу із Європи продавали у "секонд-хенді" (ФОТО)

На Черкащині благодійну допомогу із Європи продавали у "секонд-хенді" (ФОТО)

0

Шахрайство з боку службових осіб благодійного фонду викрили податківці спільно з працівниками Черкаської митниці ДФС в ході проведення операції "Рубіж-2016". Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Черкаській області.

Так, правоохоронцями були зафіксовані численні випадки продажу гуманітарної допомоги через мережу магазинів "секонд-хенд" в Черкаській та Кіровоградській областях.

Як встановлено, благодійна організація завозить з країн Європейського Союзу бувший у користуванні одяг під виглядом гуманітарної допомоги, яка відповідно до чинного законодавства звільняється від сплати митних платежів при ввезенні на територію України. В подальшому, замість безоплатної передачі речей дитячим будинкам-інтернатам та пансіонатам громадян похилого віку, як передбачає план розподілу, директор благодійного фонду спрямував отриману гуманітарну допомогу до продажу.

Під час санкціонованих обшуків в місцях продажу вилучено 14 тонн привласненого керівником фонду гуманітарного одягу. Загальна вартість вилученого майна попередньо оцінена у 1,4 млн. гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у березні податківці викрили керівника благодійної організації, який обманним шляхом заволодів гуманітарною допомогою на суму 500 тис. гривень.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version