НовиниЧеркащинаНа черкащан чекають вихідні з ідеальною літньою погодою

На черкащан чекають вихідні з ідеальною літньою погодою

-

- Advertisment -

Вже тиждень в атмосферній циркуляції над Європою домінує антициклональне баричне поле з центром над Балтикою. На підвищеному температурному фоні утримується суттєвий дефіцит опадів, що посилює ґрунтову засуху та ускладнює ситуацію з горимістю в екосистемах області.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Так, запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту на більшості площ під всіма культурами практично вичерпані. За візуальним визначенням, стан зволоження верхнього шару ґрунту оцінюється як сухий. Але тривалі рясні роси в нічні та ранкові години підтримували життєдіяльність рослин. Агрометеорологічні умови підготовки площ під сівбу озимого ріпаку, оптимальні строки якої припадають на період 10-25 серпня, не сприятливі.

Зараз на Черкащині надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки. Тому не слід спалювати пожнивні рештки та стерню після збирання врожаю. Варто відмітити, що із 8 серпня на Черкащині розпочинається сезон полювання на пернату дичину, відповідно ризик виникнення пожеж збільшується. Мисливцям варто утриматися від розведення вогню у лісах та на торфовищах, щоб не допустити виникнення масштабних пожеж.

За прогнозом, у вихідні в атмосфері над Україною збережеться антициклональний характер циркуляції повітряних мас, тому буде сонячно та сухо з температурами вночі 13-18º, вдень 26-31º.

На новому тижні погода дещо зміниться. Активізуються атмосферні фронти, збільшиться хмарність. Із північними вітрами до нас почне поступати більш прохолодне повітря, що поступово знизить денну температуру до 22-27º. В окремі дні місцями пройдуть грозові дощі. Температурний фон знову відповідатиме нормі на цей час.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині продовжують підпалювати поля.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині прощатимуться із загиблим захисником

Сьогодні, 24 квітня, мешканці Звенигородки зберуться, щоб провести в останню путь військового Олега Харитоненка. Про це повідомили у пресслужбі...

Прокуратура вимагає стягнути з підприємств на Черкащині понад 4 млн грн за забруднення повітря

Після виявлення грубих порушень норм законодавства про охорону атмосферного повітря на Черкащині, прокуратура звернулася до суду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x