додому Новини Черкащина "На береговій смузі Черкас неприпустиме житлове і промислове будівництво", – Одарич

"На береговій смузі Черкас неприпустиме житлове і промислове будівництво", – Одарич

0

Набережна Черкас має розвиватися як громадський простір – місце, де люди проводитимуть дозвілля, спілкуватимуться одне з одним. Таку думку висловив у Facebook екс-мер, "вільний демократ" Сергій Одарич.

На його думку, на набережній мають бути зручні і безпечні доріжки; зручно розташовані лавки; місця, захищені від негоди, спеки, вітру, шуму та пилу; заклади харчування із вбиральнями, щоб людина могла проводити в просторі більше часу.

Крім того, у громадському просторі може бути амфітеатр для різноманітних вистав, конкурсів чи інших подій; танцювальний майданчик, відкритий для всіх бажаючих, з уроками вуличних танців; різноманітні атракціони та ігрові майданчики; спортивні майданчики та вуличні тренажери для фізкультури; відкриті павільйони для різноманітних виставок і презентацій та багато іншого.

"Як бачимо, громадський простір повинен створювати шум. Друзі-підлітки, які з гітарою чекають сходу сонця. Фанати хокею, які до глибокої ночі ганяють шайбу і грюкають ключками. Фізкультурники, які від самого рання гримлять тренажерами. Тому категорично не можна допускати появи будь-якого житла, в тому числі лікарень на цій території. Бо житло, якої б поверховості воно не було, вбиває громадський простір. Те ж стосується і виробництв. Вони, зазвичай, генерують шум, потік вантажного транспорту. Часом – шкідливі викиди. А все інше можна будувати", – вважає Сергій Одарич.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Одарич пропонує провести міжнародний архітектурний конкурс щодо забудови набережної.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version