додому Новини Черкаси На 32 році Незалежності України у Черкасах посилять роботу з популяризації української...

На 32 році Незалежності України у Черкасах посилять роботу з популяризації української мови

0

«Черкаси розмовляють українською». Таку назву має Міська програма розвитку та функціонування української мови на 2023-2026 роки. Проєкт рішення Черкаської міської ради про затвердження цієї програми ухвалили на засіданні виконавчого комітету, інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Як зазначають чиновники, зроблено це для зміцнення державотворчої функції української мови, підвищення престижу її використання та посилення україномовного середовища міста.

Водночас потрібно активізувати використання державної мови у різних сферах життя: торгівлі, транспорті, рекламі тощо.

Тому на наступних 3 роки цю Програму визначено як пріоритетний освітньо-культурний напрямок розвитку громади міста.

Реалізація програми передбачає популяризацію української мови, культури та історичної пам’яті української нації через мовно-культурні, мовно-інформаційні заходи, що сприятимуть зміцненню україномовного національно-патріотичного середовища в громаді міста Черкаси.

Серед заходів, передбачених програмою – проведення всеукраїнської мовної конференції для учнівської молоді, тематичних флешмобів, конференцій, семінарів з  популяризації української мови. Необхідне поповнення бібліотечних фондів закладів освіти й культури україномовними виданнями, розвиток мережі краєзнавчих, народознавчих музеїв у цих закладах, показ української кінокласики та сучасного українського кіно, україномовного контенту в громадських приміщеннях.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version