НовиниЧеркащина"Мотопробіг єдності" дістався Черкас (Фото)

"Мотопробіг єдності" дістався Черкас (Фото)

-

- Advertisment -

Разом байкерською спільнотою – проїхати через усю Україну, аби об’єднати її схід і захід, північ та південь. Таку мету поставили перед собою організатори й учасники "Мотопробігу єдності", шлях якого 29 липня проліг і через Черкаси.

Цьогоріч мотопробіг проходить вже вчетверте і триватиме 14 днів, розповіли організатори кореспондентам vikka.ua.

Координатор пробігу Микола Спірідонов розповідає: акція символізує не лише єдність моторуху, а й цілісність держави. Черкаси стали 45-ю точкою на мапі пробігу. Розпочалась поїздка 20 липня з Ужгорода, звідти встигли проїхати міста Західної, Північної та Східної України. Усього ж на своїх залізних конях його учасники мають поїхати маршрут, який складається з 56 міст і понад 6000 кілометрів.

Байкери везуть із собою два прапор – стяг України та прапор кримськотатарського народу. Останній збираються передати мотоспільноті з анексованого Криму на кордоні Криму та Херсонської областей, на пропускному пункті Чонгар. Так, кажуть, хочуть підкреслити, що Крим був і залишається частиною України.

Втретє у мотоколоні за єдність бере участь Юлія із Світловодська, що на Кіровоградщині. Дівчина спеціально поїхала до Ужгорода, аби проїхати весь маршрут.

"Долучаюсь уже вкотре через ті болісні події, які відбуваються в країні. Ми передаємо цей прапор від області до області і стаємо ближче один до одного, незалежно звідки ми: із центральної України, за заходу, півдня, сходу чи півночі", – каже Юлія.

Ще один учасник мотопробігу Сергій "Тамада" жартує: долучитися до нього мусив, бо за дівчатам в дорозі мусить хтось приглядати.

"А якщо серйозно, то я вже четвертий раз їду. В попередні рази не склалось проїхати його повністю: від Ужгорода до острова Хортиця. Їду тому, що вважаю, що Україна повинна бути цілісною. Я просто буду щасливий, якщо своєю участю зможу переконати бодай когось захищати свою країну і її неподільність", – зазначає чоловік.

Власниця найпатріотичнішого байку цього мотопробігу Лілія з Дніпра також подолала спочатку шлях з рідного міста до Ужгорода, аби стартувати з однодумцями із першої точки. В дорозі жінка перебуває вже понад два тижні, але планує дійти до кінця маршруту разом з усіма учасниками. 

Завдяки участі ще одного байкера, цьогорічний "Мотопробіг єдності" має статус не просто всеукраїнського, а й міжнародного. Анжей – мотолюбитель із Польщі. Каже, охоче прийняв запрошення взяти стати частиною цього мотопробігу від свого друга – організатора заходу, саме через посил акції – єднання країни.

"Я часто буваю в Україні, але це вперше я проїжджаю її повністю, буваю у різних регіонах. І хочу вам сказати – Україна чарівна! Вона прекрасна! Я ніколи її такою не бачив як зараз".

Свій маршрут учасники мотопробігу закінчать 2 серпня у Запоріжжі – на острові Хортиця. Фінальну точку обрали недарма. Адже саме Хортиця, кажуть організатори, – центр української державності часів козаччини. Там оновлять встановлений рік тому прапор, на якому вже залишили свої підписи і побажання байкери з усієї країни.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, на час руху мотоколони у Черкасах буде призупинено рух транспорту. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x