додому Новини Черкащина Молодих лікарів на Черкащині заманюють будинком та високою зарплатою

Молодих лікарів на Черкащині заманюють будинком та високою зарплатою

0

17 тисяч зарплати та власний будинок – у такий спосіб у Мліївській територіальній громаді вирішили заманити на роботу молодих медиків. Там на 6 тисяч був лише один лікар-пенсіонер та кілька медсестер, але через невелику зарплату фахівці відмовлялись їхати в село. Тепер же місцеві сподіваються, що все буде по-іншому, повідомляє 24 канал.

Лікар Андрій Макаренко приїхав до Мліївської громади із Харкова. Йому пропонували роботу за кордоном, але, побачивши оголошення з умовами праці тут, фахівець вирішив переїхати в село на Черкащині.

Минулого року після створення Мліївської об'єднаної територіальної громади у трьох селах – Млієві, Старосіллі та Буді-Орловецькій – вирішили відновлювати медичну галузь. За рік відремонтували дві амбулаторії і два фельдшерсько-акушерські пункти, а також закупили обладнання та препарати.

Після цього взялися шукати лікарів, проте із необхідних трьох поки знайшли лише одного. Тому вирішили заманити кандидатів. Спершу подбали про гідну зарплатню – прийняли місцеву програму дофінансування. Завдяки ній місячна зарплата становитиме 17 тисяч гривень. До того ж, планують виплатити одноразову допомога після приїзду – близько 30 тисяч гривень.

"Ми подали проект до Міністерства регіонального розвитку щодо купівлі автомобіля. Якщо погодять, то ми отримаємо ще автомобіль для сімейного лікаря", – додав сільський голова Мліївської ОТГ Василь Микитенко.

У селі лікар може обрати собі будь-який будинок або квартиру, яка продається в селі. Її натомість придбають за гроші громади, а через 12 років роботи тут – він зможе її безкоштовно приватизувати.

Слід зазначити, що така схема спрацювала – і громада нещодавно знайшла другого лікаря. Тож залишилось закрити ще одне вакантне місце.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас відкликав власний проект рішення про своє преміювання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version