НовиниЧеркащинаМолодий фермер із Черкащини у 17 років створив агрофірму

Молодий фермер із Черкащини у 17 років створив агрофірму

-

- Advertisment -

У селі Пугачівка Жашківського району 19-річний фермер Олег Загородній вже кілька років має свою справу та керує бізнесом. Його фермерське господарство визнали найпрогресивнішим у регіоні. Про це пише "Високий замок".

Олег Загородній зараз навчається на третьому курсі агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування. Коли Олег закінчував школу, спливав термін на оренду паїв. Тоді хлопець вирішив навчатися на агронома й самостійно господарюватиме на наділах сім’ї.

"Батьки були проти такої ініціативи. Я вчився на відмінно, тож вони хотіли, щоб здобував "моднішу" професію. Із 14 років я захоплювався садівництвом, вирощував малину та смородину, саджанці продавав. Врешті-решт вмовив батьків ризикнути і зважитися працювати на себе", − розповів молодий агроном.

Він говорить, що свою справу розпочав ще в 17 років. Тоді було важко, адже не вистачало знань у вирощуванні польових культур та грошей для старту.

У перший рік господарювання чималу площу поля Олег засадив часником. Купив повітряних цибулинок і власноруч сіяв їх ручною сівалкою. Зібравши урожай, частину однозубки часнику залишив собі, решту – продав. Виручені кошти стали хорошою підтримкою для розвитку бізнесу.

У своєму господарстві хлопець застосовує експериментальні технології вирощування культур. Озиму пшеницю фермер сіє на самому початку оптимальних термінів із невеликими нормами висіву. Завдяки цьому йому вдається отримати продуктивне кущення з осені, рослина набирає більше необхідних цукрів для перезимівлі. Втім у такому випадку існує ймовірність того, що рослина переросте – тоді слід вносити регулятори росту.

Також хлопець експериментує із ярими культурами, висіваючи їх на зиму. Проте, наголошує, що це досить ризикований метод, який потребує тривалого вивчення.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині відходами було забруднено понад півтора гектара землі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанин став найкращим спортсменом місяця в Україні

Черкащанин Ілля Ковтун став найкращим спортсменом квітня 2024 року на рівні України. Про це повідомляє відділення НОК України в...

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x