НовиниСпортМолодий черкащанин на візку – бронзовий призер Кубка світу

Молодий черкащанин на візку – бронзовий призер Кубка світу

-

- Advertisment -

18-річний Артем Манько підкорив Кубок світу у візку. Спортсмен з інвалідністю став членом паралімпійської збірної України. У її складі він виборов дві "бронзи на престижній міжнародній першості, нині має всі шанси захищати честь держави на наступних параолімпійських іграх, передає vikka.ua.

У тренувальному обмундируванні, втім не на ногах, а на лаві. І так декілька годин щодня на тиждень. У такому ритмі працює 18-річний фехтувальник Артем Манько, цього річ він підсилив паралімпійську збірну України . У другому старті виборов два кубки світу .

 "Так сталось, що з нервами найважче, розумієш наперед, що суперник може бути сильніший чи слабший , ти ще не знаєш. Має бути реакція миттєва, тому що руку випрямив – і вже біля суперника", – розповідає Артем Манько.

За шпагу Артем взявся, як тільки пішов до школи. Та згодом нещасний випадок, падіння з  6 поверху, змусив юнака сісти у візок.

"Перший час він взагалі не ходив, зараз звісно більш-менш пересувається", – каже президент Черкаської обласної федерації з фехтування Людмила Шкалікова.

5 років наполегливих тренувань і Артема помічають у столиці. Юнак стає наймолодшим учасником паралімпійської збірної. У дорослому розряді виступає лише двічі, і два рази приголомшує.

 "У нього велике майбутнє. Зараз головний тренер зі стажем конкретно готує його на Токіо . Він розпочав дуже добре і зараз найголовніше так триматися", – зазначає Людмила Шкалікова.

Артем зізнається, що поставив собі конкретну мету, аби потрапити на паралімпійські ігри і у них перемогти. Для втілення свої спортивних мрій фехтувальник працює майже без вихідних. Це для того, аби почути ще раз гімн України на п’єдесталі першості.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасець у трійці найсильніших спортсменів чемпіонату Європи.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x