НовиниМолоді та сміливі. Битка, еротичні танці і детектор брехні...

Молоді та сміливі. Битка, еротичні танці і детектор брехні від "УКРОПу"

-

- Advertisment -

Де-де, а у виборчому списку Черкаської команди молодої партії "УКРОП" є на кого глянути. Танцівниця на пілоні, спортсменка-лучниця, донька колишнього ректора ЧДТУ, улюбленець учениць та учнів коледжу. Краса і розум в одному флаконі.

І в розвагах толк знають: організували містянам концерт, провели турнір з міні-футболу на кубок УКРОПу, а свою команду презентували у нічному клубі. До чого тут розбудова міста та соціально-важливі наболілі питання Черкас – невідомо. Також незрозуміло, як претенденти на депутатські крісла будуть їх вирішувати. Та погодьтесь – у нічному клубі, на концерті чи під час футбольного матчу про це менш за все хочеться думати…

При цьому, коли діло стосується власних справ, то укропівці не такі вже й легковажні. Голими руками їх не візьмеш. Постояти за себе вміють. Як, наприклад, це зробила доцент кафедри ЧДТУ Наталія Лега. Після того, як її батько, екс-регіонал Юрій Лега звільнився з посади ректора, доньку колишнього ректора одразу "поперли" з ВНЗ. Вона не розгубилася і відновилася на посаді через суд.


Наталія Лега. Фото "Прочерку"

Нескорення долі показав і демобілізований із зони АТО Сергій Громико. Діяльність з відновлення власних прав, як учасника бойових дій, зробила добровольця громадським активістом та поборником прав демобілізованих захисників України. Нещодавно він був обраний головою Громадської ради при міському голові Черкас.

На жаль, на цьому зразково-показкова частка списку кандидатів у депутати Черкаської міської ради від "УКРОПу" закінчується.

Бо там, де бракує загальноприйнятих методів відстоювання своїх позицій, "УКРОП" іде на ризики, привертає до себе увагу будь-яким шляхом. У запалі – навіть биту в руки може взяти.

 

Руслан Зоря – від санітара до депутата

Керівник Черкаської обласної організації "Укроп" належить до людей, що можуть, як то кажуть, брати низькі старти і швидко орієнтуватися в ситуаціях. Стрімка кар`єра від санітара до власника агентства нерухомості була хутко переформатована в напрям громадської діяльності. Нагородою за це став мандат депутата Черкаської міської ради у списку команди Партії вільних демократів. Заради ПВД Зоря покинув громадську організацію "Автомайдан-Черкаси". А пізніше заради головування в Черкаській обласній організації партії "УКРОП" Руслан Зоря попрощався і з командою Сергія Одарича.

На запитання, чому саме Руслан очолив новостворену партію один з лідерів "УКРОПу" відповів таке: "Він був першим, хто запропонував себе на цю посаду. В нас у партії не буде вождів, тому це тимчасово, можливо, згодом буде інший керівник".


Представлення команди "УКРОПу". Фото із мережі

Черкащанам Зоря запам`ятався як борець зі всім і всіма: поганими та неосвітлиними дорогами, позаграфіковим вимкненням електроенергії у місті, відсутністю кворуму у міськраді, поганими умовами роботи канцелярії Черкаської ОДА та депутатськими прогулами сесій міськради. Така собі професійна опозиція.

Також залишились в пам`яті та на сторінках ЗМІ двосторонні публічні звинувачення Руслана Зорі та директора департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталії Джуган. Вони публічно з`ясовували, хто з них винен у гальмування закупівлі амуніції бійцям АТО.

Не відходячи від загальної традиції, голова місцевого осередку "УКРОП", як і багато хто з міських депутатів, виступав проти незаконних МАФів. А виказуючи свій особистий протест проти розливу алкогольніх напоїв в одному з кіосків міста, влаштував хуліганство з битою. У ЗМІ стверджували, що борець з горілчаними виробами під час нападу на кіоск і сам був під впливом зеленого змія. Натомість він усе заперечує.

 

Бортник і любов до поліграфа

Кандидат на посаду міського голови від "УКРОПу" Андрій Бортник не має такого політичного досвіду, як Руслан Зоря. Волонтер, підприємець, генеральний директор "Черкаського спеціалізованого управління № 525". Це підприємство займається зимовим утриманням черкаських доріг, прибиранням зелених зон та прибиранням зупинок. За останні 5 років його фірми виграли тендери в Черкасах на загальну суму більш ніж 50 млн грн. Кандидатом у мери був колись від патрії "Наша Україна", але невдовзі залишив її. Через розчарування в політиці Бортник не одразу погодився на пропозицію йти у мери від "УКРОПу".

Не політик, але досвітчений бізнесмен, Андрій Бортник зробив дуже оригінальний агітаційний крок. Пропозиція всім кандидатам пройти детектор брехні стала своєрідною багатоходовкою. Оригінальну ідею з радістю підхопили ЗМІ. Бо на тлі заїзджених ще з останніх парламентських виборів закликів та обіцянок – перевірка кандидатів на відвертість та некорумпованість стала своєридною родзинкою місцевих перегонів.


Андрій Бортник активно піариться завдяки детектору брехні

А ще цим PR-ходом убиваються одразу два зайці: і себе розрекламувати, і противників трохи вибити з сідла. Мовляв, бояться детектора брехні, бо йдуть у мери не заради міста, а власної наживи.

Також Бортник запам’ятався місту своїм відкритим протистоянням із секретарем міської ради Олександром Радуцьким. Після того, як Радуцький висловив незадоволення прибиранням у Черкасах, Бортник заявив, що той навмисне укладав договори, оминаючи тендерні процедури і навів конкретні приклади.

 

Кандидати в депутати. Патріоти в компанії з колишніми регіоналами

Хоча список кандидатів від "УКРОПу" до Черкаської міської ради має багато дублювань з таким же списком партії до Черкаської обласної ради, в жодному з них немає VIP- чиновників. Хіба шо Михайло Бінусов, який з 2013 года очолює інспекцію захисту прав споживачів в Черкаській області. Він іде по списку партії до міськради.

Натомість не обійшлося у лавах патріотичної сили без колишніх регіоналів. У списку кандидатів до міської ради від "УКРОПу" – Микола Джулай, що був депутатом від Партії регіонів у Кам`янській районній раді. Поряд у списку його колишній однопартієць Андрій Єлізов. Нині безробітний. У минулому – депутат Черкаської міськради та директор ПП Будівельна компанія "Техноелітстрой". Колишній депутат на так давно повернувся із зони АТО, куди відправився добровольцем. У серпні поточного року був нагороджений за оборону Маруполя орденом "Єдність та воля". 

Серед кандидатів – Олег Гончар, який очолював ревізійну комісію Черкаської обласної організації партії Кличка "УДАР". По списку партії намагається потрапити у міськраду і колишня начальниця служби у справах дітей Черкаської РДА Тетяна Момоток. У позачергових виборах 25 травня 2014 року вона вже балотувалася до Черкаської міської ради від партії "Екологія та соціальний захист".

Також у списку укропівців – директор маркетингової кампанії "Антураж" Олена Клименко. Ще один предствник бізнесу – директор оскандалого ПП "КИТ-3" Олександр Перевізник. Про бізнесмена Володимира Онищенка навіть писали ЗМІ. Він – директор Черкаського державного завода хімічних реактивів, яке зайняло перше місце у списку найбільших боржників Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, що було оприлюднено влітку 2015 року.

У списку "УКРОПу" – заступник головного лікаря з хірургії Черкаської обласної лікарні, заслужений лікар України Володимир Удуденко. За останній час заступник командиру взводу полку патрульної служби міліції особливого призначення "Дніпро-1" Віталій Мевша встиг змінити прописку і партію. Нещодавно він був членом "Правого сектору" і брав участь у виборах.

Йде з "УКРОПом" вже згадувана на початку матеріала член збірної команди Черкаської області зі стрільби з лука, майстер спорту України, кандидатка в національну Збірну України, багаторазова призерка та неодноразова переможниця Всеукраїнських та міжнародних змагань із вищезазначеного виду спорту Юлія Щепак.

Цікавими є і наявність у команді "УКРОПу" двох охоронців Сергія Одарича з батальйону "Донбас" – Олександра та Юрія Шевченків. До списків кандидатів вони не потрапили, але на всеукраїнському з`їзді партії були.


Охоронці Одарича і Борислав Береза. Фото із соцмереж

Невідомо як поставилися до політичної діяльності свого викладача, директора коледжу економіки і управління Сергія Шамари його учні. Як вчитель та людина, судячи по їхніх коментарях у соцмережах, він їх повністю влаштовує.

"Іноді Сергій Олександрович не хоче йти на поступки!А так хороший викладач,який має своєрідний гумор", – пише один з учнів. "Класний вчитель!!!! Освічений, артистичний, із гарним почуттям гумору, ПАТРІОТ! Поважаю його! Дуже шкода, що він у нас уже не веде", – йдеться ще в одному відгуку. Невідомо, чи допоможе Сергію Шамарі артистичність у суспільно-політичній діяльності.

Однак ця якість точно зіграла роль у долі ще одного кандидата від "УКРОПу". Точніше – кандидатки. 24-річна черкащанка Євгенія Лашко у вересні 2013 року зайняла перше місце на всеукраїнському танцювальному конкурсі в номінації "Strip dance на пилоне". За освітою Євгенія – психолог. Дівчина професійно займається хореографіею. Три роки тому вона зайняла 3 місце на Всеукраїнському конкурсі естрадних танців.


Фото із соцмереж

У решті список "УКРОПу" не відрізняється від такого ж переліку інших партій. На жаль, политчні сили не обгрунтовують наявність серед їхніх кандидатів невідомих осіб, яких характеризують лише одним словом: студент, безробітний, пенсіонер.

 

Галина Кобзар, vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x