НовиниЧеркащинаМіжнародний заплив через Дніпро відбувся у Черкасах (Фото)

Міжнародний заплив через Дніпро відбувся у Черкасах (Фото)

-

- Advertisment -

Вчора, 11 липня, в Черкасах відбувся традиційний Міжнародний заплив через Дніпро (International Dnipro Swim Marathon).

Про це повідомляє пресслужба Відділення НОК України в Черкаській області.

Це був уже 11-тий заплив із часу заснування таких "водних" стартів. Ці змагання досить схожі на Міжконтинентальний заплив через Босфор: той проводиться вже 32 раз, збирає учасників зі всього світу, дистанція запливу – 6,5 кілометрів. У Черкасах же найвитриваліші змогли здолати більше за Босфор – 10 кілометрів води.

Участь у запливі через Дніпро взяли спортсмени з різних куточків України. Зокрема представлені Харків, Львів, Дніпро, Бровари, Гостомель, Київ, Житомир, Кропивницький, Шпола, Жовті Води, Кривий Ріг, Херсон, Запоріжжя, Луцьк, Вінниця, Святопетровське. Через карантин цьогоріч не вдалося зібрати учасників з інших країн.

Переможцем основної дистанції у 10 кілометрів став Дмитро Маляр із Дніпра. Він першим переплив Дніпро зі значним відривом від суперників. Спортсмену вдалося завершити заплив за 2 години 25 хв. Він уже втретє бере участь у цих змаганнях, 2018 року також став переможем, тоді його годинник зафіксував час 2 години 26 хвилин.

"Ці змагання стали особливими, адже пройшли в умовах карантину. Проте нам вдалося зібрати спортсменів з усіх куточків України і провести заплив через Дніпро. Цьогоріч ми отримали гарну підтримку від партнерів і спонсорів, зібрали дружну команду однодумців. Маємо в планах і в подальшому прославляти Черкащину, адже наш регіон найкрасивіший і має всі умови, аби збирати такі масштабні спортивні заходи. Наступного року плануємо втілити ще нові спортивні проєкти", – відзначив головний організатор змагань Олексій Сюткін.

Антон Кардаш із Дніпра першим здолав дистанцію 3 кілометри, Ірина Озерянська стала переможницею серед жінок на цій дистанції.

Нагадаємо, всі охочі мали нагоду випробувати свої сили і здійснити заплив. Кожен обирав дистанцію на рівень власної підготовки: 10 км, 5 км, 3 км, естафета 5 км + 5 км, діти долали на воді 800 м.

Старт основної дистанції на 10 кілометрів відбувався на лівому березі Дніпра, спортсмени перепливали акваторію в найширшому її місці з фінішем на правому березі – в Черкасах. Вся дистанція пролягала уздовж найдовшої дамби України.

Учасники запливу на 5 км стартували з Панського – єдиного в Україні поселення на шість будинків, розташованого на дамбі.

Старт запливу на 3 км відбувався з води, учасники дісталися до місця старту кораблем. Учасники естафети долали по 5 км, команди складалися із двох осіб. Наймолодші ж учасники змогли пропливти Дніпром 800 метрів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, жителі Черкас просять встановити на Митниці воркаут-майданчик.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x