додому Новини Черкащина Миють іграшки, обробляють приміщення й закуповують продукти: на Черкащині готуються до відкриття...

Миють іграшки, обробляють приміщення й закуповують продукти: на Черкащині готуються до відкриття дитсадків

0

У Черкасах готуються до відкриття дитсадків. Працівники закладів миють іграшки, обробляють приміщення й закуповують продукти.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкас Сергія Воронова,  дитсадки у місті відкриють не раніше, ніж за 10 днів, коли всі дошкільні заклади виконають умови та підтвердять, що відвідування їх дитсадків може бути безпечним, інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби Черкащини.

Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти.  

Нові правила роботи дитсадків:

– перед початком роботи закладу усім працівникам виміряють температуру;

– дітям мірятимуть температуру перед входом у заклад;

– працівники і діти, у яких температура буде вищою за 37,2 градусів за Цельсієм, не допускаються у заклад;

– батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками;

– заклади мають бути оснащені антисептиками;

– діти користуються антисептиками виключно під наглядом вихователя;

– також в ігровій формі за власним прикладом вихователі мають навчати дітей користуватися засобами захисту, правильно кашляти і міряти температуру.

На період карантину у дитсадках заборонено: використання багаторазових рушників; використання м’яких іграшок; використання килимів з довгим ворсом; використання вуличного взуття всередині дитсадка; проведення масових заходів за участі дітей більш ніж одної групи та за участю глядачів.

На період карантину рекомендується: не допускати змішування дитячих груп; надавати пріоритет іграм на свіжому повітрі; обмежити ігри, що передбачають фізичний контакт дітей та використання інвентарю.

Дитсадок повинен забезпечити:

– 5-денний запас усіх необхідних засобів захисту та дезінфікуючих засобів, їх правильну утилізацію;

–  навчити працівників правилам правильного використання засобів захисту та організувати контроль виконання цих правил;

– замінити тверде мило на рідке, а тканинні рушники – на паперові;

–  попередити батьків про особливі умови роботи закладу;

– регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами;

– регулярно провітрювати приміщення;

– тимчасово відсторонити від роботи осіб із "групи ризику";

– працівники закладу повинні регулярно користуватися антисептиками;

– працівники закладу повинні утримуватися від контакту з хворими людьми;

– працівники закладу мусять самоізолюватися, у разі підозри на респіраторне захворювання.  

Відповідно до розпорядження Головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, знезаражувати поверхні у дитсадках мають кожні дві години та відразу після закінчення занять. Із такою ж частотою мають робити і вологе прибирання. Приміщення потрібно провітрювати не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергово у кімнатах упродовж дня.

Контролюватиме дотримання санітарних та протиепідемічних вимог у дитячих дошкільних закладах області Головне управління Держпродспоживслужби Черкащини. Так, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир Папач розповів:

"Відповідальність за дотримання санітарних норм та правил покладена на керівників та власників дитячих дошкільних закладів. Держпродспоживслужба проводитиме вибіркові перевірки. Відповідний наказ МОЗ України передбачає визначені групи населення,  які підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19. Вихователів і дітей дошкільного віку серед них немає.  Але, оскільки діти можуть переносити   коронавірусну інфекцію, вони становлять реальну загрозу для дорослих – як рідних, так і вихователів.  Тому я закликаю  обов’язково при виявленні найменших ознак чи підозри на захворювання негайно звертатися до медзакладу".

Як повідомляв сайт vikka.ua, шестеро черкаських спортсменів отримали звання "Майстер спорту України".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version