НовиниЧеркащинаМихайлюк і "Детройт": чи є майбутнє у цього союзу?...

Михайлюк і "Детройт": чи є майбутнє у цього союзу? (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

"У Святослава Михайлюка немає слабких місць". Так написали у заокеанському виданні "PistonPowered", а також проаналізували – як український баскетболіст з’явився в "Детройті" та чи стане вихованець "Черкаських Мавп" повноцінною бойовою одиницею в клубі, передає "UA-Футбол".

Як Михайлюк виявився в Детройті?

Святослав Михайлюк зіграв менше 500 хвилин у своєму першому сезоні в НБА.

Українець приєднався до "Пістонс" в середині сезону. Коли наближався дедлайн на обміни, фронт-офіс "Детройта" зіткнувся з дилемою: залишити Реджі Буллока і втратити його безкоштовно влітку або пожертвувати декількома перемогами і отримати за нього максимально можливу вигоду.

Вони вирішили обміняти його, і вартість Буллока, мабуть, склала два піки другого раунду. Замість цього набору "Пістонс" на додачу до драфт-піку другого раунду вирішили взяти Михайлюка, попутно підписавши відрахованого з "Майамі" снайпера Уейна Еллінгтона.

Незважаючи на те, що мета обміну полягала в тому, щоб отримати будь-яку вигоду з контракту Буллока, "Детройт" витягнув з цієї угоди дійсно багатообіцяючого гравця. У грі Михайлюка вистачає привабливих моментів. Він продемонстрував відмінну універсальність в атаці, ігровий інтелект і елітні кидкові навички. У його грі є і обмеження, а саме його відсутність достатніх габаритів, що може стримувати його.

При зрості в 203 сантиметри, розмах рук Михайлюка становить всього 1,95 метра. Тим не менш, його габаритів вистачає, щоб закрити позицію атакуючого захисника або зайняти місце в побудові з трьома захисниками. Зрештою, Люк Кеннард протягом усього сезону в системі Дуейна Кейсі був легким форвардом.

Отже, що заінтригувало "Детройт" в придбанні Михайлюка? Чи є він черговим захисником або прихованим дорогоцінним камінчиком, який "Пістонс" можуть розвинути і зробити стабільним елементом свого ростера?

Хто такий Святослав Михайлюк?

Народжений в Центральній Україні в 1997 році, Михайлюк вже в ранньому юнацькому віці продемонстрував свої таланти. В "Черкаських Мавпах" Святослав дебютував в 15-річному віці, а в 17 років зіграв за збірну України на чемпіонаті світу в Іспанії і запам'ятався ось таким симпатичним моментом в матчі з Фінляндією:

Своєю грою і менталітетом Михайлюк вразив скаутів в 2013 році на чемпіонаті Європи U-16, ставши кращим бомбардиром турніру (25,2 очка за гру). Через рік Свят став MVP Євробаскету U-18 і привів збірну України до срібних медалей. У 2017 році він знову став снайпером континентального турніру.

Його гра в Україні привернула увагу ряду коледжів в дуже молодому віці. Під час першого сезону в Канзасі Михайлюку було всього 17 років. У 21 рік Святослав на драфті НБА 2018 року за 47-м піком відправився в "Лос-Анджелес Лейкерс".

Протягом своєї кар'єри аж до драфту Михайлюк довів, що здатний як взяти на себе функції лідера, так і стати рольовиком. Проте, другорядна роль здавалася більш придатною для його набору навичок. Незважаючи на продемонстрований елітний IQ, його ігрові вміння ще не були повністю вдосконалені.

Ось що перед драфтом говорив про нього журналіст Stepien Джексон Хой:

"Михайлюку тільки недавно виповнився 21 рік, що робить його надзвичайно молодим для старшокурсника. Він може стати хорошим снайпером в НБА, але його короткі руки не вселяють впевненості в його оборонних уміннях. Проте, в минулому сезоні він поліпшив свою здатність створювати собі кидок після дриблінгу, також він робить солідну роботу при обороні гравців, які перевершують його по антропометрії. Якщо йому вдасться домогтися успіху в ролі плеймейкера, що він іноді демонстрував на міжнародній арені, Михайлюк може перевершити рівень свого піку на драфті. Вибір Михайлюка може мати сенс в кінці другого раунду".

Хой відзначає прогрес Михайлюка в розвитку своїх навичок плеймейкера. Ще одне цікаве зауваження він робить з приводу захисту Сві. Розмах рук Михайлюка – головна слабкість українця при захисті проти кидків, проте в цьому відношенні у нього були позитивні зрушення.

На момент драфту Михайлюка неодноразово порівнювали з захисником Голден Стейт Клеєм Томпсоном, в основному через його триочковий кидок. За чотири роки навчання в коледжі Святослав реалізував 40,9% своїх дальніх кидків при 10,7 влучень на 100 володінь. Це безумство. У Томпсона 39% триочкових при 11,8 влучень за 100 володінь.

Михайлюк також посів друге місце в голосуванні на кращого снайпера драфт-класу 2018 року, поступившись тільки розігруючому Атланти Трею Янгу. Порівняння стає ще яснішим, якщо поглянути на слабкі сторони Томпсона, які, як передбачалося, були до драфту. Побоювання з приводу його атлетизму, здатності набирати очки з-під кільця і оборонних якостей були звичайною справою.

Зараз Томпсон став одним з головних захисників НБА, але до драфту в його захисті сумнівалися через фізичні вади. У той час Клей важив всього 93 кг, що на 3 кг менше, ніж Михайлюк в його віці. Тендітне тіло Томпсона в той час було серйозною проблемою, поряд з відсутністю швидкості і вибухонебезпечності.

Михайлюк отримав такі ж зауваження, що багато в чому і стало причиною його падіння на драфті до 47-го піку. Потім настала Літня ліга – і Михайлюк засяяв. У Лізі розвитку в складі Саус Бей Лейкерс Святослав видавав ось такі перформанси:

 

 

Ким є Михайлюк в даний час?

Багато хто називає Михайлюка "Клеєм Томпсоном для бідних", хоча більше йому пасує назва "Джо Харріс для середнього класу".

У Михайлюка величезна атакуюча універсальність. Він розвинув свою гру до такої міри, що може виконувати кидки будь-якого типу. Він більш ніж надійна опція на периметрі. Якщо Михайлюк відкритий за дугою, можна бути впевненим у його кидку. І це ще не все.

Михайлюк швидко ставить ноги перед кидком і швидко випускає м'яч. У нього немає проблем при повторенні одного і того ж руху при виході на кидок з-під заслону в будь-яких напрямках. Для кидка йому не потрібно багато простору, і він дійсно може кидати з дальньої дистанції.

Рух без м'яча – велика частина гри Михайлюка. Він знає всі хитрощі, як правильно читати гру і вчасно переміщатися між заслонами. Коли захисник наближається до нього, він розставляє ноги в стійку, подібну на будову ножиць, що дозволяє йому легко обійти захисника. У Святослава є хороший перший крок, за допомогою якого він здатний карати захисників за позиційні помилки.

Коли захисник знаходиться в невигідному становищі, Михайлюк найчастіше правильно читає ситуацію. Коли у Святослава є дистанція перед опікуном, він може вибухнути і організувати результативну атаку. Незважаючи на проблеми через розмах рук, він ефективно кидає з ближньої дистанції. Його "степ-бек" також є надійною зброєю.

У Михайлюка є впевнене бачення майданчика для здійснення простих передач. Він обманював суперників і віддавав всілякі складні паси як у Літній лізі, так і в Лізі розвитку. Це говорить про його потенціал плеймейкера.

Тренер "Детройта" Дуейн Кейсі недавно заявив журналістам, що у Михайлюка може бути майбутнє в "Пістонс" на позиції розігруючого. До такого висновку Кейсі прийшов після розмов з представниками фарм-клубу Ліги розвитку Гранд Рапідс Драйв.

Михайлюк в Канзасі грав на позиції розігруючого. І Святослав розуміє, що його 203-сантиметровий зріст може бути перевагою на позиції першого номера.

Здається, тренерський штаб "Детройта" побачив досить, щоб повірити в можливості Михайлюка. Навряд чи українця знову побачать в якості ведучого розігруючого "Пістонс", але якщо він покаже, що здатний ефективно працювати при "пік-н-ролах", то значно підвищить свою цінність для команди.

Що чекає Михайлюка в майбутньому?

Святослав Михайлюк стане хорошим гравцем ротації. Він робить досить атакуючих дій, щоб перекривати свої недоліки в захисті. Якщо він за прикладом Клея Томпсона додасть в м'язовій масі, то підніме стелю своєї гри.

Михайлюк не буде домінуючим елементом у захисті, але він зможе залишити без роботи деяких опонентів в нападі. Не всіх, але багатьох. Для цього йому не вистачить розмаху рук, але у Святослава досить габаритів, щоб обіграти схожого за антропометрії суперника.

Проте, Михайлюку все одно буде складно опікувати більш великого гравця. Йому варто розробити кілька швидких прийомів при завершенні атак з-під кільця, як у Лу Вільямса, якщо він хоче перейти на наступний рівень.

У свого кільця Михайлюку не позбутися від проблем при опіці більших гравців, але за рахунок старання українець може стати краще в цьому аспекті. Якщо він хоче стати хорошим захисником, то повинен стати чіпким і жорстким.

Гравці стартової п'ятірки клубів НБА будуть часто карати його за короткий розмах рук, а зірки ліги будуть робити це постійно. Ось чому резонно припустити, що статус резервіста кращого за все підійде для Михайлюка.

Якщо бути відвертим, то у Михайлюка немає слабких місць. Його навички потребують доопрацювання, але все це прийде з отриманням ігрового часу. Святослав може забивати складні кидки, йому потрібно стати впевненим у собі, і тоді він почне реалізовувати такі моменти.

Якщо Михайлюка випускати на майданчик разом з хорошими фахівцями з постановки заслонів, то українець здатний покарати будь-який захист. Він буде багато кидати і забивати триочкові. Просто треба дати йому час.

Зв'язка Михайлюка з Брюсом Брауном і Кайрі Томасом на папері виглядає дуже заманливо. Разом з Люком Кеннард ці хлопці повинні внести свій внесок в наступний сезон і допомогти "Детройту" перетворитися в солідну команду.

Хочеться вірити, що Святослав Михайлюк стане цінним активом в ростері "Детройта". Його атакуючі навички викликають симпатію, з його захистом можна змиритися, незважаючи на видимі недоліки. З боку тренерського штабу "Пістонс" буде неправильно, якщо вони не дадуть йому більше ігрового часу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Михайлюк відіграв заключний матч у Літній лізі та потішив яскравим фінтом.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x