НовиниЧеркащинаМихайло Бродський: про збірну, НОК, фейки та інше (ВІДЕО)

Михайло Бродський: про збірну, НОК, фейки та інше (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський дав розширене інтерв’ю. Напередодні виконкому ФБУ, який відбудеться 12 березня, він дав оцінку виступу у кваліфікаційному циклі до Кубку Світу національної чоловічої збірної, прокоментував свій вихід з виконкому НОКу, фейкові новини про себе, оцінив конкуренцію у Суперлізі Парі-Матч та дав відповідь на ще низку питань, передає прес-служба ФБУ.

Про тренера чоловічої збірної України:

"До мене прийшов Євген Мурзін і сказав, що він готовий йти у відставку. Я вважаю, що йому спочатку треба відзвітувати перед Президіумом і визначитись, куди ми йдемо далі.

Скоріш за все, новим тренером національної збірної буде іноземець, але я хочу послухати думки. Я спілкувався з Федераціями, з людьми, які в нашому виконкомі, зі спонсорами, із впливовими людьми у баскетболі, зокрема з Олександром Волковим, Богданом Гулямовим, Володимиром Драбіковським. Я дійшов висновку, що, скоріш за все, тренером буде іноземець, але і не виключаю той факт, що це буде українець. Під іноземця я вже шукаю спонсора, більш того вже є намітки, трохи пізніше розкажу, хто це – ця людина готова допомагати. 

При цьому, як на мене, у нас є декілька українців, які б могли очолити збірну, але на дворічний цикл хотілося б спрацювати більш надійно та якісно. Нашим тренерам ще потрібно вчитись, хоча великий шлях за ці чотири роки пройдено і загальний рівень тренерів піднявся. В усіх клубах зараз тренують українці, дехто отримував досвід за кордоном. 

Тож є надія, що і у нас буде свій якісий новий тренер, хоча я і Мурзіна з рахунків не списую – подивимось, які у нього будуть успіхи за два роки. Може і до нього повернемось, але, знову ж таки, це вже буде колективне рішення".

Про розвиток баскетболу 3х3:

"Після мого приходу ми відразу зайнялись баскетболом 3х3 і зараз у цьому виді ми одна з провідних країн світу, нас визнає ФІБА, ми вигаємо турніри, у нас є можливості і люди. 

Так, поки що 3х3, на жаль, перетинається з великим баскетболом, адже гравці виступають одні й ті самі. Але ми вирощуємо плеяду нових баскетболістів, які гратимуть тільки 3х3 та у Вищій лізі. Вони не гратимуть у Суперлізі і матимуть більш вільний графік, вони зможуть грати в усіх Мастерсах. 

Ми об’єдналися з організацією, яка рухалась самостійно від ФБУ. Ми показали конкуренцію, знайшли спільну мову і стали одним цілим – зараз 3х3 у нас займається Станіслав Светлицький. Думаю, ми далеко підемо у баскетболі 3х3".

Про Суперлігу Парі-Матч:

"В Суперлізі у нас виходить шикарний сезон хоча б тим, що у нас з’явився новий зал у Запоріжжі. Дві наші команди грали в Кубку Європи, деякі хлопці повернулися до України, хтось поїхав. У нас зараз є ротація, робота для гравців, знову приїхали легіонери і з’явилася конкуренція. 

Це хороший сезон, багато непередбачуваних результатів, люди потроху пішли на баскетбол і почали покупати квитки, тим самим роблячи внесок в український баскетбол – коли люди ходять на матчі, з’являються спонсори. Два телеканали показують матчі Суперліги, плюс нам вдалося показати на НТН Матч зірок.

Почали будувати зал в Рівному, де допомогла Держава, будемо будувати арену в Хмельницькому. Розраховуємо, що команда з Кам’янського вийде в Суперлігу і в нас вже буде дев’ять команд. Також віримо, що за два роки в чемпіонаті з’являться Рівне та Тернопіль. 

Взагалі вважаю, що в Суперлізі має бути 12 команд і це має бути окрема від Федерації історія. Федерація має контролювати та допомагати, а Суперліга має жити сама собою – це комерційна ліга. А ось діти, усі збірні та жіночій баскетбол, який не особливо комерційний в усьому світі, окрім WNBA, – це вже справи Федерації. 

Тож коли буде 12 команд, я впевнений, що ми прийдемо до того, що Суперліга має жити окремо". 

Про вихід з виконкому НОК:

"Я, як президент Федерації, автоматично потрапляю до Національного олімпійського комітету, адже баскетбол – це олімпійський вид спорту. Чотири роки тому мене включили до складу виконкому і за весь час була одна конференція, яка була "ні про що". З Сергієм Бубкою у мене були хороші відносини, особисто ми були знайомі багато років, він приходив на баскетбол. Він включив мене до виконкому і коли я прийшов на перше засідання, побачив з 28 членів лише 16. Перше питання, яке я поставив: "Де всі інші?". Як же можна не ходити? Я подивився склад і побачив п’ять колишніх Міністрів, умовно десять колишніх олімпійців, парочку екс-замміністрів, декілька прямих корупціонерів та "весільних генералів". 

Так ось, де причина, чому наш олімпійський спорт йде донизу, кількість медалей зменшується і так далі. У баскетболі ми тільки хочемо піднятися, ми на вершині ніколи не були, а український спорт був дуже серйозним, але на останніх Зимових іграх усе було дуже сумно. 

Чому у нас нічого не розвивається? Усе тому що сидять "весільні генерали", нічого не роблять, не пропонують нові ідеї. Люди з ім’ям могли би це все рухати вперед, а вони просто сидять, супроводжують делегації та пиляють бюджети. 

Я запропонував ідею: ось план, давайте змінимо відношення Держави до спорту і запропонуємо його реальним кандидатам в Президенти України. Так роблять всі громадські організації, ні за кого не агітуючи, вони зустрічаються, підписують план та визначають, що вони готові змінювати відношення до відповідної діяльності, в нашому випадку спорту, в разі перемоги. 

Ми прийшли на робочу групу, де сидить "некорупціонер" Борзов і говорить: "Це все фігня і взагалі ми не в політиці". Я встав і сказав: "Ви, мабуть, швидко бігали, а я швидко думаю". У мене немає ні сил, ні часу на вас чекати, адже я займаюся баскетболом, родиною і в мене немає часу, я не буду з вами у виконкомі. Я вийду, щоб отримати право вас критикувати. Я не вийшов з НОКу, а виконком я залишив – мені не місце з вами, а вас всіх потрібно змінити, починаючи з Бубки. Нехай він не ображається, Сергій – великий спортсмен, але треба ставити акценти, куди ми йдемо. 

В країні треба все змінити і в спорті також – в кожній галузі треба реформувати. Потрібен новий закон про спорт, нове відношення до спортсменів, нова інфраструктура, Держава має змінити своє відношення, а тренерам, в першу чергу дитячим, неможна платити копійки. Ми виживаємо за рахунок наших самородків, яких народжує країна. Потрібна система і спорт має працювати не тільки на медалі, а й на здоров’я нації, командні види спорту мають культивуватися на найвищому рівні. А хто цим займається? Все змінити! Тому я написав заяву і тепер я не є членом їх команди. А ззовні я тепер буду їх критикувати і сьогодні це сталося вперше". 

Повна версія інтерв’ю з головою ФБУ:

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" в овертаймі перемогли команду з Миколаєва.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x