додому Новини Спорт Михайло Бродський: «Мінфін має підтримати спортсменів, як це зробили в усьому світі»

Михайло Бродський: «Мінфін має підтримати спортсменів, як це зробили в усьому світі»

0

Федерація баскетболу України звернулася до керівництва держави, НОК України, центральних органів виконавчої влади та закликала підтримати законопроект, який дозволить зменшити ПДВ на продаж квитків з 20 до 7%. Це допоможе українському спорту пережити період карантинних обмежень.

Про це йдеться в публічному листі президента Федерації баскетболу Михайла Бродського до міністра фінансів Сергію Марченка. Звернення опубліковане на сайті федерації.

«Законопроектом пропонується зменшити ставку податку на додану вартість з 20 до 7% на операції з реалізації квитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівнів. Проект був розглянутий на засіданні профільного Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, отримав підтримку всіх членів комітету і рекомендований для розгляду в першому читанні», – йдеться в листі.

Президент федерації зазначає: практично в усіх державах створили особливі умови оподаткування спорту на період карантину. Наприклад, в деяких країнах ставку знизили до 3%.

«Це є дієвим механізмом підтримки спорту, сприяє популяризації спорту серед усіх верств населення, поширенню здорового способу життя», – відзначають у федерації.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відгримів кемп Святослава Михайлюка.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version