НовиниЧеркащина"Місто професій" у Черкасах відвідали понад 4 тисячі дітей...

"Місто професій" у Черкасах відвідали понад 4 тисячі дітей (ФОТО)

-

- Advertisment -

22 липня у парку Перемоги відбувся профорієнтаційний захід "Місто професій". Більше 4 тисяч черкащан віком від 2 до 17 років випробовували понад 50 професій на практиці, здобували нові знання та отримували перші зарплати цієї суботи. Про це повідомляє Черкаська ОДА.

Дитячий соціальний проект організовано за ініціативи Міжнародного ділового журналу "Community". Під час заходу діти на вході до імпровізованого містечка отримували паспорти, та можливість влаштуватися на роботу, опанувавши понад 50 професій, а також ознайомлювалися з правилами поведінки на території міста.

Після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей, таких як: рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАЇ, фармацевт, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець-консультант, садівник, лісоруб, кухар, кравчиня тощо, діти почали опановувати спеціальності. Сумлінні та старанні юні "працівники" отримували заробітну плату за її виконання, витратити яку вони мали змогу в крамниці солодощів та подарунків.

Кожен із представників професій мав можливість продемонструвати свою діяльність по-особливому – проводив цікаві конкурси, ігри та завдання.

Користувалася популярністю презентація прикордонників. Немало бажаючих знайшлося також відчути себе пожежниками та поліцейськими. Представники відомого виробника "АВК" демонстрували діткам як виготовляються цукерки.

Окрім підприємств, організацій та установ, що брали участь у презентаціях професій, до проведення заходу активно долучилися Черкаський обласний, міський та районний центри зайнятості. Фахівцями центрів була організована профорієнтаційна робота на базі спеціально обладнаного транспортного засобу, яка включала надання актуальної інформації про професії, формування активної життєвої позиції в питанні професійного вибору.

В роботі з молоддю фахівці служби зайнятості використали інтерактивні профорієнтаційні ігри (пазли, профорієнтаційні задачки, ребуси, головоломки), наймолодші відвідувачі заходу мали можливість зобразити свою майбутню професію в малюнках. Понад 100 підлітків пройшли психодіагностичне обстеження з метою визначення своєї майбутньої сфери професійної діяльності. Від фахівців центру зайнятості діти дізналися про актуальні професії та послуги, які надає служба зайнятості молоді, отримали консультації щодо вибору професії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у дитячому таборі на Черкащині відзначили "Олімпійське літо".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x