НовиниЧеркащинаМісто під заставу: мер Бондаренко дає добро на придбання...

Місто під заставу: мер Бондаренко дає добро на придбання спецтехніки в борг?

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко і директор КП "ЧЕЛУАШ", "батьківщинівець" Олексій Мельник, намагаються організувати нову аферу з відмивання коштів. Про це у Facebook пише черкаський журналіст Сергій Кузляєв.

"ЧЕЛУАШу" хочуть дати добро на укладання лізингової угоди з "Укргазбанком" на придбання 11 одиниць техніки. Відповідний проект рішення уже готовий. Очевидно, що така угода зажене місто в борги. 

"В угоді передбачаються 18,5% річних на 5 років. Сума – 28,5 млн. грн. Міська рада виступає поручителем, тобто віддаватиме 300-тисячне місто. Переплата 5 млн. грн. По мільйону в рік. Цей лізинг – афера з відмивання бюджетних коштів", – каже журналіст.

За його словами, "ЧЕЛУАШу" за кошти міського бюджету у 2017 році придбали нової техніки на 22 млн. грн. Водночас наявність нових тракторців не допомогла прибрати сніг з вулиць міста.

"Утримання КП "ЧЕЛУАШ" (пальне, зарплата і комунальні) – ще 20 млн. грн на рік. Утримання супер класного КП, яке не виконує своєї функції, обійшлося платникам податків торік в 42 млн. грн", – зазначає Кузляєв.

Згідно з його спостереженнями, до нової техніки, придбаної торік, у 2018 році додається ще 28 млн. У результаті маємо "золоте" комунальне підприємство з балансом нової техніки 50 млн. грн.

"П’ять років тому бюджет всієї галузі ЖКК складав 100 млн. грн, а зараз тільки "ЧЕЛУАШ" отримує під 100 млн. А чи ефективно працює підприємство?" – влучно зазначає журналіст.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас підвищив по службі свого водія.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x