НовиниЧеркащинаМісто для двоколісних: черкасці показали свою велосипедну мрію (ФОТО,...

Місто для двоколісних: черкасці показали свою велосипедну мрію (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Черкаси – місто, дружнє для велосипедистів. Своє бачення майбутнього міста черкасці презентували у межах конкурсу "Черкаси – велосипедна мрія". Наразі триває голосування за фото- та відеороботи учасників конкурсу. Кожен може віддати свій "лайк" за роботу, таким чином визначивши переможця.

Конкурс проводять, щоб привернути увагу до проблеми відсутності велоінфраструктури в місті. Він відбувається в рамках міжнародного проекту "Сильні Громади – Сильна Демократія" Інституту "Республіка" та Румунської ГО "CeRe" за підтримки Black Sea Trust for Regional Cooperation.

У номінації "відео" до голосування відібрали три роботи.

Із 2009 року Анастасія Картіка активно їздить на велосипеді містом, долучається до акцій велосипедистів та відвідує велопаради. Дівчина також агітує друзів пересідати на двоколісні.

Сергій Кочмар активно займається велоспортом, бере участь в більшості велоподій та при нагоді популяризує велосипедний рух серед знайомих та друзів.

Ксенія Цимбал підтримує різноманітні дійства, що стосуються розвитку велоінфраструктури в місті Черкаси й по всій Україні. Активна учасниця щорічного заходу "Велодень". Бере участь у веломарафонах та суспільних рухах на кшталт Critical Mass та 30 Days of Biking.

За перемогу серед фоторобіт змагаються всього два учасники.

Софія Білобжицька намагається показати, що дівчина з велосипедом це елегантно, жіночно та гарно.

Ірина Колісник любить відчуття, які переживає під час велосипедних поїздок і хоче, щоб це було доступно та безпечно для всіх.

Нагадаємо, це вже не перша спроба черкасців привернути увагу до відсутності велоінфраструктури у місті. Так, зокрема, наприкінці серпня набрала голоси петиція Артура Дибченка, в якій він просить облаштувати велосипедні доріжки із відповідними дорожніми знаками.

До слова, наразі велосипедні доріжки поки що з'явилися по вулиці Героїв Дніпра. Їх планують побудувати від Долини троянд до річкового порту. Наразі підрядники вже наводять останні штрихи на другій черзі реконструкції дороги від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Сержанта Смірнова. Відрізок дороги від Сержанта Смірнова до Козацької вже завершать у році прийдешньому.

Також торік міська рада запустила амбітний проект – продовження вулиці Менделєєва від Санаторної до вулиці Олексія Панченка (колишня Ярослава Галана). Йдеться про будівництво дороги через ліс. Окрім асфальтування нового покриття на протяжності 523 метри, тут планують обладнати тротуар та велодоріжку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, владці розповіли, як зміняться Черкаси до кінця року.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x