НовиниЧеркащина"Мистецтво з-за ґрат": у Києві відбулася виставка картин черкасця,...

"Мистецтво з-за ґрат": у Києві відбулася виставка картин черкасця, якого ув’язнили в Росії

-

- Advertisment -

У рамках Другого Міжнародного Форуму фотографії "KyivPhotoWeek2018", який стартував у столиці в середу, 24 жовтня, презентували спецпроект "Мистецтво з-за ґрат" − фотографії картин, створених незаконно ув'язненим в РФ журналістом із Черкас Романом Сущенком. Про це пише "Укрінформ".

"Надзвичайно приємно було бачити фото робіт батька на "KyivPhotoWeek2018". Виставка вийшла дуже атмосферна, багато людей зупинялися біля експозиції, роздивлялися, фотографували, обговорювали. Даний спецпроект є ще одним нагадуванням про проблему українських політв'язнів. Дуже важливо порушувати це питання на усіх майданчиках", − зазначила донька Романа Сущенка Юлія.

На Форумі було представлено 20 фотокопій малюнків. Всі картини Сущенко створив за два роки перебування у московському СІЗО "Лефортово" за допомогою кулькової ручки, чаю, олівця, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки ув'язненим заборонено мати приладдя для малювання.

Нагадаємо, що власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення за сфабрикованими обвинуваченнями в шпигунстві, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на екранах України з'явиться козацька історія кохання з Черкащини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x