НовиниЧеркащинаМіськвиконком визначився з місцем розташування багатостраждальної стели про любов...

Міськвиконком визначився з місцем розташування багатостраждальної стели про любов до Черкас

-

- Advertisment -

Іміджева стела "Я люблю Черкаси" буде встановлена у Долині троянд. Відповідний дозвіл на її розміщення КП "Дирекція парків" після тривалого обговорення отримало від виконавчого комітету, передає кореспондент vikka.ua

Попри проект рішення, поданий "Дирекцією парків", свої пропозиції щодо розташування стели озвучили й місцевий департамент архітектури й містобудування та представники ГО "Промолодь".

Розміщення ж стели у Долині троянд, каже головний дизайнер міста, зробить тамтешній ландшафт важчим. А двометрові літери заважатимуть містянам споглядати відкритий прозорий простір. 

Пропозиція ж його департаменту полягає в тому, аби кожну літеру експозиції поставити в різних частинах міста.

"Ми могли б організувати фестиваль, де художники розмальовували ці літери. Як "Живий камінь", який Дирекція парків проводила у місті раніше, – зазначив Андрій Поліщук, начальник відділу реклами та дизайну міського середовища. – А потім це був би квест – люди фотографувались би на різних локаціях, щоб зібрати надпис "Я люблю Черкаси".
 

Підтримали таку ідею й у ГО "Промолодь". Ба більше, запропонували періодично змінювати розташування літер, аби черкасці могли якомога краще пізнавати локації міста. При цьому голова організації Іван Подолян зазначив: разом з колегами протягом кількох місяців проводив опитування серед містян. Більшість і з них виказали бажання бачити стелу на набережній Черкас.

Однак, пропозиції "Промолоді" члени виконкому зустріли з іронією та навіть обуренням. Таке рішення, мовляв, містяни не зрозуміють. Зокрема, проти влаштування "квесту з літер" категорично висловився секретар міськради Ярослав Нищик.

Відтак виконком віддав більшість своїх голосів за першочерговий проект, запропонований "Дирекцією парків".

Нагадаємо, іміджева стела "Я люблю Черкаси" мала бути встановлена ще три роки тому, у 2016-му, до Дня міста. На це з міського бюджету виділили понад 300 тисяч гривень. Розмістити її планували у парку "Сосновий бір", однак містяни виступили проти цього і навіть зареєстрували та підписали відповідну петицію на сайті міської ради. З тих пір двометрові літери вагою по 300 кілограмів кожна чекали свого часу за парканом промислової зони міста.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Каневі з’явилась стела із зізнанням у любові до міста.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x