додому Новини Кримінал Міська рада Черкас проголосувала за звернення до влади: просять захистити аграрний бізнес

Міська рада Черкас проголосувала за звернення до влади: просять захистити аграрний бізнес

0

Депутати Черкаської міської ради звернулися до Президента України, голови СБУ, Генерального прокурора. Вони просять захистити аграрний бізнес від утисків правоохоронців. Звернення, яке зачитав депутат Нарек Казарян, підтримали 28 народних обранців.

У зверненні мова йде про дії правоохоронців, які «не розібравшись у ситуації, заблокували рахунки  компаній СТОВ “Воля” та ТОВ “Золотоніський бекон”. Це найбільші виробники Черкаської області.

«Це призведе до зриву їх роботи. Десятки тисяч поголів’я не отримають кормів. Сотні гектарів агропродукції не будуть вчасно оброблені. Буде відключений полив овочів. Не будуть виплачені заробітні платні. Цим рішенням фактично зривається інвестиційний план добудови нового сучасного, екологічного та найпотужнішого на пострадянському просторі підприємства з переробки проса та виробництва пшона – ТОВ «Грюнвег», засновником якого є ТОВ «Золотоніський бекон», йдеться у тексті звернення.

На думку депутата міської ради Нарека Казаряна, ініціатора звернення, подібні дії правоохоронців шкодять не тільки самим підприємцям, людям, які там працевлаштовані та місцевим громадам, але і в цілому інвестиційному клімату держави.

«28 червня Президент зустрічався з представниками бізнесу, дякував за роботу у складних умовах та гарантував їм всіляку підтримку. При цьому особливий акцент робився на неможливості тиску збоку правоохоронців, на дублюванні функцій, на залякуванні та пригніченні. В нашому ж випадку маскі-шоу були запущені проти тих підприємств, які завжди були взірцем ефективної співпраці бізнесу та владу. Повернулась практика, коли силовики о 7 ранку уриваються до житлових та офісних приміщень. Такі випадки потрібно виколювати каленим залізом, щоби не страждав образ України, де поважають право власності і цінують тих, хто працює на економіку країни», – заявив він з трибуни.

Довідка:

Понад 10 років два агропідприємства працювали та успішно розвивались. До покупки ТОВ “Воля” у 2010 році, теперішніми власниками, господарство занепадало, вже було закрито декілька напрямків виробництва, а на полях збирали лише декілька зернових культур. Сьогодні господарство має 2500 га в обробітку, 900 га з яких знаходяться під зрошенням, та 500 га – під овочами. На господарстві працює понад 150 людей. Торік компанія перелічила до бюджетів різних рівнів понад 13 млн грн та вже понад 5 млн за І півріччя 2023 року. ТОВ “Золотоніський бекон” має понад 70 тис. голів свиней, за якими доглядають понад 120-ти працівників. Минулого року загальні сплати податків у бюджет склали майже 6 млн грн та вже майже 7 млн грн за перші 6 місяців 2023 року.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version