НовиниЧеркащинаМісце сили та єднання: на Чигиринщині вшанували героїв Холодного...

Місце сили та єднання: на Чигиринщині вшанували героїв Холодного Яру (ФОТО)

-

- Advertisment -

13-14 квітня на Чигиринщині пройшли пам’ятні заходи, присвячені 100-річчю всенародного повстання. Тут тривають 24-ті вшанування героїв Холодного Яру. Традиційно сотні людей з різних куточків країни прибули до цих історичних місць, аби віддати шану загиблим героям, що виборювали незалежність та свободу України. Поміж приїжджих – герої нинішнього часу – боронителі нашого спокою на східних кордонах країни. Про це інформує прес-служба ОДА.

Протягом цих днів у Мельниках із десяток бійців одержали почесні відзнаки "Холодний Яр". Кілька з них отримають нагороди згодом від своїх побратимів, адже нині перебувають на Сході. Трьох відзначили посмертно. Заслужені нагороди передав хлопцям, а також рідним загиблих перший заступник очільника області Тарас Висоцький.

"Як і сотні років тому, так і нині – в часи війни на Сході – ворог намагається нас роз’єднати, – сказав Тарас Миколайович. – Утім не враховує одного – хоч усі ми, українці, різні, попри це нас єднає один девіз: "Воля України – або смерть", що на холодноярському прапорі. Як говорив знаменитий Юрій Горліс-Горський: "Холодний Яр живий, він знає, хто свій, а хто ворог". Так і сьогодні ми усвідомлюємо, хто є справжнім патріотом, а хто наш ворог. Маємо багато славнозвісних історичних постатей, поміж яких і сучасні герої – вірні нащадки Героїв Холодного Яру, які, так само відважно виборюють незалежність рідної країни. Відзнаки ж "Холодний Яр", які частині з цих героїв вручаємо сьогодні, є символом постійної та невтомної боротьби. А вона, переконаний, невдовзі завершиться нашою перемогою!"

Тарас Висоцький також вручив подяку обласної адміністрації представникам ГО "Авангард АТО Броварії", що об’єднує атовців міста Бровари та Броварського району. Вона налічує більше 700 учасників та має на меті підтримку бійців та їхніх родин. Представники ГО прибули до Чигиринщини, аби продемонструвати експонати створеної ними виставки – зразки збройних боєприпасів, що застосовувались на території АТО в різні роки.

Сергій Авраменко, представник ГО, який і сам є бійцем-добровольцем, розповів, що гільзи, тубуси, міни їм передавали безпосередньо з передової на Сході – як військові, так і волонтери. Зразки збирали поступово й нині мають вже кілька ящиків таких експонатів.

Цього дня перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький спільно з атовцями, районними владцями долучився до церемонії покладання квітів Меморіалу Героям Холодного Яру, пам’ятного знаку на місці останнього бою Василя Чучупаки, а також Меморіального хреста на могилі сотника І. Компанійця.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вшанували захисників України.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x