додому Новини Черкащина Мінрегіон оприлюднив проект майбутніх районів Черкащини

Мінрегіон оприлюднив проект майбутніх районів Черкащини

0

Проект формату майбутніх районів – їхню кількість та склад по кожній області – Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.

Про це пише пресцентр ініціативи "Децентралізація".

Відповідно до проекту, на Черкащині передбачається чотири райони: Золотоніський, Черкаський, Звенигородський і Уманський.

Як зазначили у Міністерстві розвитку громад та територій, карти майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій обласних державних адміністрацій та тривалих консультацій з асоціаціями і експертним середовищем та наголосили, що це є в своїй сукупності лише першим проектним документом, який ще зазнає змін в ході погоджень та попередніх обговорень на рівні Уряду, перед його схваленням.

"Мінрегіон спрямував на погодження проект постанови Верховної Ради України щодо майбутніх районів в Україні. Звісно, що цей проект не є догмою. Ще вноситимуться пропозиції, які будуть обов’язково розглянуті і, якщо вони не суперечитимуть критеріям, яким мають відповідати майбутні райони, будуть враховані. Ключове – майбутні райони повинні бути оптимальними за своїми параметрами для того, щоб в них організувати ефективну систему державного управління, зокрема – формування на цьому рівні дієвих органів виконавчої влади", – прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах підвищений рівень забруднення повітря.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version