НовиниЧеркащинаМіністр соціальної політики відвідала Черкаську область

Міністр соціальної політики відвідала Черкаську область

-

- Advertisment -

Черкащина відвантажує гуманітарні вантажі, дає людям прихисток та налагоджує місцевий бізнес. Як працює область в тилу ознайомилася міністр соціальної політики України Марина Лазебна. 14 квітня вона відвідала область з робочим візитом. Повідомляють на сайті Черкаської ОДА.

ck-oda.gov.ua

Міністр взяла участь в робочій нараді з керівництвом області та головами територіальних громад. Пріоритетне питання, яке потребувало обговорення, це допомога людям, які вимушено покинули свої домівки через війну. Говорили також про вирішення проблем, які виникають під час реєстрації ВПО.

Марина Лазебна розповіла про урядову підтримку людей, які вимушені шукати тимчасовий прихисток. Це гроші, робота та житло. Зокрема, про рішення, згідно якого громади, які безкоштовно прийматимуть переселенців у приміщеннях комунальної та державної форми власності, закладах освіти приватної форми власності отримають відшкодування на оплату спожитих комунальних послуг.

Міністр також наголосила на важливості працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, адже саме сприяння їх економічній самостійності повинно бути основою підтримки. Держава зі свого боку виплачує роботодавцям по 6,5 тисяч гривень на оплату праці за кожного працевлаштованого переселенця.

За інформацією очільника області, з початку повномасштабної війни на Черкащині зареєстровано понад 60 тисяч ВПО. За потреби область готова приймати ще більше людей: наразі є понад 28 тис. вільних місць. Громадам області надається гуманітарна допомога для забезпечення потреб внутрішньо переміщених сімей з дітьми.

За даними очільника ОВА, економіка Черкащини вже відновилася орієнтовно на 90-95% від рівня довоєнної. Процес її адаптації до роботи в умовах воєнного стану ще триває, цьому сприяють зміни до законодавства щодо підтримки бізнесу: знижені податки, запроваджені доступні кредити, проведена масштабна дерегуляція. Також зараз на Черкащині допомагають із підбором приміщень і пошуком кадрів бізнесу, який розглядає область для релокації з територій, де тривають бойові дії.

В обласному центрі Міністр ознайомилась з роботою Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.  Міністр поінформувала, що для вирішення труднощів із реєстрацією переселенців найближчим часом планується запуск онлайн-реєстрації ВПО через Портал „Дія“.

Крім того, Марина Лазебна відвідала два заклади області: дитячий будинок-інтернат та геріатричний пансіонат.

ck-oda.gov.ua

В дитячому будинку-інтернаті проживає 188 вихованців, 19 з яких це діти, переміщені з Дружківського дитячого будинку-інтернату Донецької області. Міністр поспілкувалась з керівником закладу, персоналом, оглянула умови перебування дітей і повнолітніх вихованців та наголосила на необхідності надання широкого спектру соціальних та реабілітаційних послуг.

Також Міністр відвідала геріатричний пансіонат, в якому проживають 162 людини. З них 22 – це евакуйовані підопічні Нижнянського психоневрологічного інтернату Луганської області. Міністр оперативно відреагувала на запит закладу в медичних препаратах. Найближчим часом, за сприяння міжнародних партнерів, для підопічних буде надано відповідний гуманітарний вантаж.

Читайте також: Ігор Табурець визначив головні напрями роботи для місцевих керівників

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

«HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом (ВІДЕО)

Нові виклики перед роботодавцями. «HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом. Повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x