додому Новини Міністр освіти заступився за Черевка та "наїхав" на Качалу

Міністр освіти заступився за Черевка та "наїхав" на Качалу

0

5 червня у Верховній Раді під час години запитань до уряду міністр освіти і науки України Сергій Квіт відповів на запитання, які йому надійшли від різних фракцій. Одне стосувалося і Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, пише видання "Дзвін".

Зокрема, Квіт зазначив, що надходять численні звернення від науково-педагогічних працівників щодо порушення процедури проведення виборів керівників вишів, зокрема порушення ЗУ "Про вищу освіт"". Адже до виборів допускаються особи, які не мають відповідного стажу науково-педагогічної роботи і не володіють державною мовою.

Такі факти мали місце в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, в державному інституті декоративно-прикладного мистецтва імені Бойчука.

Сергій Квіт розповів, якими були результати перевірки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

"Стосовно ЧНУ імені Богдана Хмельницького до Міністерства освіти і науки і також до багатьох народних депутатів розсилалися скарги на те, що Олександр Черевко, який був обраний ректором, не має необхідного стажу. Але це не так, ми робили перевірки, і в результаті цих скарг зараз проводиться розслідування правоохоронними органами. Олександр Черевко має всі необхідні документи, і він має необхідний стаж. Але я хочу сказати, і це дуже показово, що люди, які дуже активні в скаргах і в кляузах, якраз дуже часто самі опиняються в такій ситуації. Всі ці скарги розсилала ректор Черкаського державного технологічного університету, проти якої порушено сім кримінальних справ. Тобто, щоб ви мали на увазі, що це навіть не скарги, а я би сказав, що це кляузи", – відрізав міністр.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version