НовиниЧеркащинаМільйонні розкрадання виявили на реконструкції спортивної школи в Черкаській...

Мільйонні розкрадання виявили на реконструкції спортивної школи в Черкаській області

-

- Advertisment -

На Черкащині викрили схему розкрадання державних коштів на ремонті дитячої спортивної школи олімпійського резерву на Черкащині. За висновками експертизи, зловмисники фактично змарнували проект, оскільки після «реконструкції» будівля стала небезпечною для експлуатації. Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.

За даними слідства, ініціатором протиправної діяльності був керівник однієї з місцевих будівельних компаній. Очолюване ним підприємство у 2017 році виграло тендер на проведення робіт із реконструкції дитячої спортивної школи олімпійського резерву. Один із департаментів Черкаської ОДА уклав договір з переможцем на загальну суму понад 56 млн грн. Відповідно до угоди, об’єкт мав бути введений в експлуатацію у 2019 році.

Задокументовано, що підрядник не дотримувався встановлених законодавством та проектом будівельних і технічних стандартів. Натомість вносив у звітну документацію недостовірні відомості про вартість і якість матеріалів та обсяги виконаних робіт. Таким чином йому вдалося привласнити майже 2 млн грн.

спортивна школа СБУ
facebook.com/ssu.cherkasy

Зловмисник всіляко затягував здачу об’єкта, маючи на меті «освоїти» якомога більше коштів. Усього компанії вже вдалося неефективно використати 39 млн грн державних коштів із загальної вартості проекту.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що через недотримання підрядником вимог та належних стандартів споруда після такої «реконструкції» є небезпечною для експлуатації і потребує демонтажу, або мільйонних інвестицій для її відновлення.

Наразі керівнику будівельної компанії повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

спортивна школа СБУ
facebook.com/ssu.cherkasy
спортивна школа СБУ
facebook.com/ssu.cherkasy

За матеріалами СБУ тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Викриття протиправної схеми проводили співробітники Управління СБУ у Черкаській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури.

Як повідомляла раніше vikka.ua, Оновлені тарифи: скільки черкаський бізнес платитиме за тепло (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x