НовиниЧеркащина"Ми тебе і твоїх дітей закопаємо!": з’явилися моторошні подробиці...

"Ми тебе і твоїх дітей закопаємо!": з’явилися моторошні подробиці "кривавої сесії" в Черкасах

-

- Advertisment -

Депутат Черкаської міської ради, голова фракції Партії вільних демократів Олександр Згіблов розповів "Обозревателю" про "криваву сесію", яка відбулася 29 січня в Черкасах, коли невідомі в масках, які увірвалися до сесійної зали, били депутатів, змушуючи голосувати за бюджет на 2018 рік і сумнівний склад виконавчого комітету.

"На початку сесії в зал увійшла група молодиків у сіро-чорній формі з написами "Національні дружини" і чорних формах зі значками Національного корпусу "Азов". Всі вони були замотані шарфами або в балаклавах з капюшонами і явними ознаками того, що у них є зброя, – зазначив депутат. – Вони зайшли із сумками, які призначені для прихованого носіння зброї, стали між рядами, на трибуну виліз їх лідер Дмитро Кухарчук і колишній заступник мера Анатолія Бондаренка Геннадій Шевченко, разом з деякими АТОвцями вони заблокували трибуну. При цьому Кухарчук вигукнув на весь зал: "Депутатів не випускати!". Ось так почалася сесія".

Він розповів, що його та ще кількох депутатів побили прямо в залі.

"Мене вдарили у спину. Потім на мене накинувся з кулаками колишній заступник Анатолія Бондаренка – Геннадій Шевченко. Я ледве від нього відвернувся. Звучали загрози прямого фізичного знищення Василю Соломасі, Артуру Акопяну. Василю Соломасі кричали, що ми тебе і твоїх дітей закопаємо. Це все було сказано. Руслану Зорі розбили ніс. Депутатів заблокували. Ми навіть, вибачте, не могли вийти в туалет", – повідомив обранець.

Він зауважив, що після інциденту пішов у поліцію і написав заяву. Того ж дня (31 січня, – ред.) було відкрито кримінальне провадження за фактом хуліганських дій – блокування депутатів у сесійній залі.

Олександр Згіблов також розповів, чому депутати не хотіли голосувати за бюджет.

"Ми отримали бюджет 22 січня. І щодня на дві години, депутати, незважаючи на те, що вони всі працюють (я теж працюю керівником підприємства), о 14:00 як штик були у 206-му кабінеті, де ми працювали над бюджетом. Ми пройшли безліч департаментів і виявили величезне завищення різних виплат, не потрібних місту. За ті дні, що знайомилися з бюджетом (по п'ятницю минулого тижня), зекономили для міста 25 мільйонів гривень. Прямо депутати з різних фракцій на бюджетній комісії обмежили. Залишилося попрацювати тільки в двох департаментах, як то кажуть, найбільш грошових – департаменті здоров'я і департаменті освіти. Ми стали вимагати переглянути витрати в цих галузях. Тому що там заховано дуже багато всяких корупційних моментів. І депутати на бюджетній комісії в спокійному режимі не змогли їх розглянути. Тому ми були не готові розглядати бюджет на сесії. Наша фракція тому і не голосувала за цей бюджет, тому що там наруга над усіма городянами, що живуть в Черкасах. Куди використовуються гроші – невідомо", – наголосив "вільний демократ".

Депутат переконаний: людей у масках в сесійну залу привів міський голова Анатолій Бондаренко.

"Я думаю, що це все відбувалося під керівництвом мера. Все-таки Геннадій Шевченко був його правою рукою. Завели цих молодиків і стали просто продавлювати, навіть кричали, вимагали прийняти бюджет, прийняти їх виконком, а також, щоб депутати проголосували за свою відставку. Це були їхні вимоги, – пригадав Згіблов. – Вони блокували трибуну, не пускали депутатів до мікрофона, тягали їх. І депутата Дісканта, депутата Сухарькова. Просто жах – шум, крик, гам, штовханина. Я отримав міцний удар в спину. Уже другий день сильно болить спина. Напевно, буду звертатися до медичних установ".

Олександр Згіблов зауважив, що фракція "вільних демократів" не голосувала за бюджет.

"Ми голосували "проти". На мою думку, бюджет прийняли, тому що депутати перебували під страшним моральним і фізичним тиском. Просто люди були налякані", – заявив він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поліція відкрила справу щодо скандальної черкаської сесії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x