НовиниЧеркащина"Ми не порушуємо жодних прав громадян": у Черкасах триває...

"Ми не порушуємо жодних прав громадян": у Черкасах триває судова тяганина з "Новою якістю"

-

- Advertisment -

У залі засідання Господарського суду Черкаської області відбулося друге підготовче слухання по справі про визнання недійсними та скасування договорів виконкому із ТОВ "Сантехбудконструкція" та його правонаступником "Новою якістю", дільниця №13, 18 та 19, керівником яких є Андрій Бортник. Інтереси містян у суді представляє адвокатка від ГО "Захист прав обманутих споживачів" Надія Івашкова.

У залі суду були присутні журналісти сайту vikka.ua.

Нагадаємо, що перше підготовче слухання по справі відбулося 5 листопада. Як і тоді, цього разу до суду прийшли десятки містян, які не можуть спокійно керувати своїми будинками через те, що керівництво ТОВ "Сантехбудконструкція" та "Нової якості" не віддає їм необхідну документацію.

У відведені строки до суду сторонами було надіслано документацію, якої не вистачало на першому засіданні. Також позивач надіслала відповідь на відзив. Однак, за словами відповідачів, вони не мали змоги дослідити надані документи. Оскільки вони прийшли після обіду 12 листопада.

Окрім цього, до суду надійшло дві аналогічні заяви про вступ у справу, як третьої особи на стороні позивача, без заявлення самостійних вимог на предмет спору. Це заява від ОСББ Новопречистенська 31/1 та Надпільна 424.

"Ми провели установчі збори та визначили форму правління шляхом самозабезпечення. У вересні зареєстрували ОСББ та 1 жовтня повідомили "Нову якість" про те, що з 1 грудня будемо управляти своїм будинком шляхом самозабезпечення. До цього часу документів на багатоповерхівку не отримали. Без документів ми не можемо заключити договори з комунальниками на виконання обслуговування будинку", − зазначила представниця ОСББ Надпільна, 424 Тетяна Іванюк.
 

Вона також додала, що від "Нової якості" вони не отримували жодних послуг, однак рахунки їх надсилають. Окрім цього жінка ходила до РЕМу та "Черкасиліфт", щод укласти договір на обслуговування. Однак, через відсутність документів на будинок їм відмовили в укладенні договору.

Ще одна заява надійшла від ОСББ Чайковського, 48. У ній об’єднання просить залучити їх як третю особу, але при цьому заявляє самостійні вимоги. Зокрема: визнати протиправним та скасувати рішення виконкому про призначення управителя та визнати недійсним договір №403 від 20 травня з усіма змінами та доповненнями щодо управління будинком 48 по вулиці Чайковського.

У відповідь на це представник ТОВ "Сантехбудконструція" та ТОВ Управлінська компанія "Нова Якість", адвокат Максим Підгорний зазначив, що такі дії з боку позивача можна розцінювати як бажання затягнути справу. Оскільки нові позовні заяви, які надали керівники ОСББ, не мають відношення до тих позовних вимог, що заявлені позивачем, та мають розглядатися в іншому судовому засіданні.

"Залучення третіх осіб може спричинити затягування розгляду цієї справи. Усі зацікавлені в оперативності та швидкому вирішенні даного спору, який є предметом маніпуляції для більшості жителів міста і сам представник позивача зазначав, що це стосується великої кількості будинків. Також хочу зазначити, що усі наші дії, у тому числі і з затримкою документації мають своє пояснення. Є перехідний період у два місяці, по технічній документації це взагалі інший період передання. У зв’язку з цим я вважаю, що відсутні будь-які порушення прав, які можуть впливати на швидкість утворення, діяльність даних ОСББ, які хочуть залучитися до справи як треті особи", − зазначив Максим Підгорний.
 

Господарський суд Черкаської області відмовив у задоволенні заяви ОСББ Надпільна, 424 та Новопречимтенська, 31/1. А також об’єднанню Чайковського, 48. Окрім цього відповідачі мають до 21 листопада подати заперечень на відповідь по відзиву. Підготовче засідання у справі відклали до 10:00, 22 листопада.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці проголосували за оприлюднення витрат "Нової якості".

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x