НовиниЧеркащинаМетодику швидких тестів на ВІЛ запроваджують на Черкащині

Методику швидких тестів на ВІЛ запроваджують на Черкащині

-

- Advertisment -

На Черкащині широко запроваджується методика швидких тестів на ВІЛ. Активну позицію з цього питання зайняли сімейні лікарі, адже в переліку обов’язкових послуг, які оплачує Національна служба здоров’я України, є і тестування на ВІЛ. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Так, днями на базі тренінгового центру КЗ "Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом" Черкаської обласної ради пройшли семінари-тренінги з питань вивчення методології тестування на ВІЛ. Захід проходив у рамках проекту "Розбудова клінічного та управлінського потенціалу служби ВІЛ-інфекції /СНІДу України", за підтримки Міжнародного центру з питань освіти та підготовки у сфері охорони здоров’я (I-TECH) Університету штату Вашингтон США.

Наразі до заходу долучились 56 осіб з Черкаських ЛПЗ . Фахівці отримали інформацію та практичні навички щодо використання в роботі швидких (експрес) тестів для виявлення антитіл до ВІЛ. Ознайомилися також з вимогами нормативної документації, процедурою дотестового та післятестового консультування, тестування, первинної профілактики та біологічної безпеки.

Учасники тренінгів мали змогу відпрацювати практичні навички щодо взяття матеріалу для досліджень, проведення процедури тестування та утилізації матеріалу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах дошкільнята з кишковою інфекцією потрапили до лікарні.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x