НовиниМешканці черкаського будинку другий тиждень сидять без газу (ВІДЕО)

Мешканці черкаського будинку другий тиждень сидять без газу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Електроплитами та електрочайниками  запасаються мешканці будинку по вулиці Хоменка, 5. Уже другий тиждень вони змушені сидіти без газу, бо опинилися у борговому зашморгу.

"За цей рік нам спочатку вимикали водопостачання, потім електроенергію, опалення увімкнули через місяць після початку опалювального сезону. Думали, що все вже позаду, а тут і газу не стало. Якщо ж інші служби ішли нам назустріч і приймали готівку, то газовики відмовитися іти на поступки", – розповідає молода мама Юлія Фомічова.

Будинок опинився у скрутному становищі через підприємство, на балансі якого перебувала триповерхівка. Балансоутримувач збанкрутував та перетворив мешканців у боржників, адже до комунальників гроші так і не дійшли.

"За опалення будинок заборгував більше ста тисяч, за воду – 18 тисяч і за газ – 11 тисяч. У нас є усі квитанції на підтвердження того, що ми справно плати за надані послуги, однак балансоутримуюча організація не перерахувала гроші відповідним комунальним службам. Проблема не в нас", – переконує мешканець будинку Олексій.

Тільки після того, як мешканці будинку забили на сполох та звернулися до владців, газовики прокинулися та повідомили, що готові укласти договори на надання послуг.

Мешканці сподіваються: вдасться покласти кінець їхнім митарствам тоді, коли місто прийме будинок у комунальну власність. Комісію, яка опікується цим питанням, було створено ще торік.

Однак, за словами директора департаменту економіки та розвитку міськради Ірини Удод, будинок досі перебуває у власності приватного підприємства "Промелектробуд-2000", яке недобросовісно поставилося до своїх обов'язків. 

"Як тільки будуть завершені усі процедури по прийняттю усіх мереж на баланс міста, тоді можна розпочати процес приватизації. Департмент готуватиме відповідний проект рішення на сесію міськради. Відповідно до законодавства, на безоплатній основі кімнати у гуртожитку зможуть приватизувати ті мешканці, які на законних підаствах проживають там більше 5 років, – зазначає Ірина Удод.

У будь-якому випадку процес приватизації не розпочнеться допоки не запрацює міськрада, депутати якої і мають ухвалити відповідне рішення. 

Як повідомлялося раніше, кореспондент vikka.ua досліджував, на чому заощаджують черкащани, аби вижити.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах водійка врізалася в припарковане авто

Учора, близько 16-ї години, патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на вулиці Хрещатик за участі трьох автомобілів....

День Вишиванки у центрі Черкас — як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З нагоди Дня Вишиванки черкащани зібралися у сквері Юність, вдягнені у національний одяг. Тут влаштували мистецькі виставки, музичні та...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x