НовиниЧеркащинаМешканці черкаської багатоповерхівки намагаються "виселити" з будинку співробітників управительської...

Мешканці черкаської багатоповерхівки намагаються "виселити" з будинку співробітників управительської компанії (ФОТО)

-

- Advertisment -

Неможливість вільного доступу до фойє й підвалу, нестерпний сморід та купа порожніх пляшок з-під алкоголю, небезпечне сусідство з кисневими балонами та відсутність бодай-якихось послуг. На таку нову і сумнівну якість від управительської компанії нарікають мешканці багатоповерхівки на вулиці Вернигори. Стверджують: центр однієї з дільниць "Нової якості" працівники компанії влаштували саме у їхньому будинку, самовільно захопивши тамтешні території загального користування. І звільняти, попри вимогу мешканців, не збираються. На гостини до слюсарів та електриків управляючої компанії на дільниці №32 черкасці запросили і журналістів vikka.ua.

Будинок на Вернигори, 15 – колишній гуртожиток, зданий у експлуатацію майже 60 років тому. Нині потребує багатьох ремонтних робіт, з фасаду аварійно падає плитка. ЖЕК, а потім СУБ, які опікувались ним, жодних капітальних робіт не виконували, лише підтримували життєдіяльність будинку. Багато чого мешканці зробили самотужки і за власний кошт. Однак такого господарювання, кажуть, як нині від управлінської компанії, не чекали.

У фойє будинку "Нова якість" облаштували центр 32-ї дільниці. До цього тут розміщувалась адміністрація ЖЕКу, потім якесь майно зберігала Служба утримання будинку. Нині ж тут зберігається робочий інструмент майстрів та слюсарів нового управителя. Поміж усього – два кисневі балони, працівники запевняють – порожні. Однак навіть у такому стані вони вибохонебезпечні для усіх, хто мешкає в цьому будинку, їх не можна тут зберігати, переконує Володимир Коротенко. Чоловік проживає у цьому будинку, крім того – працює в сфері будівництва, тому знає, якою має бути техніка безпеки у використанні таких балонів.

"У нас тут багато молодих мам живе, з дитячим візочками йдуть інколи на 5-й поверх, – розповідає пан Володимир. – Але ж у нас є фойє! Сюди можна ставити візочки, велосипеди. Але ж у нас немає доступу до цього приміщення, як і до підвалу. Ми не можемо користуватись ними".
 

Разом з мешканцями спускаємось у підвальне приміщення, де вони хотіли б зберігати заготовки та городину. Нині тут – "кабінет" електриків і сантехніків, в якому витає свіжий запах сигарет. В одному кутку – купа пластикової тари, в іншому – порожні пляшки, на підлозі побіля дерев’яних меблів, пластикового посуду та паперу – купа недопалків. Облаштували тут собі навіть імпровізовану вбиральню, хоча, переконує електрик, якого ми застали на робочому місці, нею не користуються. Каже: справляти нужду ходять на залізничний вокзал. Місцеві ж стверджують: тутешні працівники часто залишаються на ночівлю в підвалі, тут влаштовують застілля, навіть гостей приводять.

Світлана Орел проживає в будинку з 1994 року. Каже, квартплату новому управителю не сплачує. Адже за понад два місяці обслуговування лише днями вперше побачила двірника від нової компанії. До цього востаннє двірники прибирали двір біля будинку ще за часів СУБ.

Слова сусідки підтверджує й пан Юрій. Той щоранку вигулює свого собаку, тому нерідко спостерігає не лише відсутність прибирання прибудинкової території, а й те, як з підвалу розходяться "гості" працівників. А ще пам’ятає той момент, як у підвалі зберігався крам мешканців, сам навіть мав там невелику майстерню. Нині ж – лише безлад і нестерпний сморід.

Обурені таким ставленням до себе і до свого будинку, його мешканці написали колективного листа на адресу управительської компанії. Свої підписи під ним поставили представники 25-ти квартир. У листі виступили проти самовільного захоплення приміщень загального користування, попросивши у 10-денний термін звільнити їх. Інакше, пишуть, вимушені будуть замінити замки. Таким було рішення загальних зборів. Поставлений термін якраз сплив 20 серпня, відтак поверх вже існуючих люди встановили свої замки. 

"А враховуючи той момент, що ніякі послуги не надаються, а оренда за експлуатацію наших приміщень не сплачується, ми будемо знову проводити збори і направляти нового колективного листа з вимогою повернути кошти, які компанія заборгувала нам за використання цих приміщень, – зазначає Володимир Коротенко. – Крім того, вони з цих приміщень "врізались" у водогін і каналізаційний стояк, користувались електроприборами – то ми ще й платили за ті комунальні послуги, які не використовували".
 

Власник компанії-управлінця, підприємець Андрій Бортник стверджує: приміщення в будинку його співробітники займають законно. І хоч сам на дільниці не був, упевнений: розповіді про пиятику та безлад, які буцім вони влаштовують, – вигадки й неправда. Принаймні, жодних скарг від жителів не отримував. Дії ж тутешніх мешканців називає самоуправством:

"Ми їм пояснили: для того, щоб ми в них не знаходились, їм треба вирішити це питання у правовому порядку. Є чітка процедура, як вирішується це питання Тобто провести загальні збори, прийняти рішення і протокол цих зборів надіслати нам. Нині ж є два чоловіка, які накручують мешканців з невідомих мені підстав. А в цьому листі незрозуміло які підписи, хто їх підписав і за яких умов".
 

Відтак підприємець заявляє: дільниця № 32 управлінської компанії звільняти вказані приміщення не збирається. А встановлені жителями замки планує зрізати і стверджує, що має на те повне право.

Тим часом жителі налаштовані рішуче. Поки що дають управлінцям час на виселення. Якщо ж до їхніх прохань не дослухаються, речі викинуть на вулицю, приміщення приберуть і використовуватимуть за призначенням. Разом з тим – збиратимуть збори, створюватимуть ОСББ і самостійно управлятимуть справами свого будинку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах з’явилась громадська організація для захисту прав містян у боротьбі з управителем-монополістом.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція посилила патрулювання на вулицях Черкас

З метою забезпечення публічної безпеки та правопорядку на вулицях збільшено кількість піших нарядів та автопатрулів поліції. Про це пишуть...

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x