НовиниЧеркащинаМешканці черкаських будинків не пускають дезінсекторів від управителя до...

Мешканці черкаських будинків не пускають дезінсекторів від управителя до своїх підвалів

-

- Advertisment -

Без попередження і дозвільних документів. Так напередодні навідався до однієї з черкаських багатоповерхівок дезінсектор від скандальної "Нової якості", аби обробити від комах-шкідників тамтешні підвали. Однак, нажахані випадком майже двотижневої давності в будинку по вулиці Крилова, 95, мешканці не пустили працівника управительської компанії до свої підвалів. Поза тим, виявили, що насправді він там і не працевлаштований. І повідомили про це кореспондентам vikka.ua.

Мешканка будинку по вулиці Чорновола, 160/1, де управитель надумав труїти шкідників, Тамара Іванівна розповідає: автівка з логотипом компанії "Нова якість" зупинилась побіля її під’їзду. За кермом – молодий чоловік у захисному костюмі.

"Заявив, що зараз проводитиме обробку підвалів від бліх. Хоча ніякого попереднього оголошення в під’їзді не було, – каже жінка. – А більшість мешканців на роботі у цей час, у когось кватирка відчинена… Це ж і біди можна наробити, як на Крилова. А ще сказав, що він не є співробітником "Нової якості", а оце в нього додатковий заробіток. Підробляє, обробляючи підвали за 500 гривень на день".
 

Разом з тим, на прохання людей, дезінсектор показав, який препарат збирається використовувати і чинний сертифікат його якості. Однак, коли мешканці запитали, чи має той допуск до робіт з інсектицидами, відповів: такі допуски для даної обробки не потрібні.

Втім, до своїх підвалів дезінсектора люди не пустили. Принаймні, допоки той не надасть свій допуск та не попередить завчасно про прийдешню обробку. Погодився труїти шкідників лише один під’їзд.

Проводити подібні роботи з дезінсекції приміщень можна лише після проходження спеціального навчання. На цьому наголосив у коментарі нашим журналістам начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир Папач.

"Одна з вимог санітарного законодавства – всі особи, які задіяні в роботі з інсектицидами (а вони відносяться до пестицидів), повинні пройти навчання за програмою, затвердженою Мінагрополітики, отримати відповідне посвідчення, пройти медичний огляд і зрештою отримати допуск, – зазначає Володимир Володимирович. – Допуск видає управління фітосанітарної безпеки ГУ Держспоживслужби в Черкаській області".
 

Крім того, фахівець радить мешканцям черкаських будинків, до яких навідуватимуться дезінсектори, вимагати документи на препарати, які там збираються використовувати. Їхню безпечність і законність можна швидко перевірити у відкритих джерелах: державному реєстрі дезінфекційних засобів та державному реєстрі пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні. Якщо їх не містить хоча б один із вказаних реєстрів, від сумнівної обробки краще відмовитись.

Нагадаємо, 30 вересня після обробки управительською компанією підвалів будинку по вулиці Крилова більше двох десятків тамтешніх мешканців відчули себе зле. За медичною допомогою з симптомами отруєння невідомою хімічною речовиною до медиків звернулось 16 осіб, сімох з них – шпиталізували. Однак владці разом з управителем запевняли: масового отруєння не було, а симптоми – лише реакція організмів на подразник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, компанія-управитель погрожує судами новоствореному ОСББ в Черкасах.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x