НовиниЧеркасиМерія Черкас показала, де у місті висаджує квіти і...

Мерія Черкас показала, де у місті висаджує квіти і дерева (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах триває озеленення міста. Цього року навесні на його вулицях висадили майже чотири сотні молодих деревцят, понад півтори тисячі кущів та облаштували чисельні клумби. Частину саджанців вкоренили на місці раніше видалених аварійних дерев, на частині ж локацій створили нові зелені зони, інформує пресслужба Черкаської міської ради.


Як повідомили в департаменті дорожньо-транспортної інфраструктури та екології, рослини висаджували на вулицях Благовісній, Гагаріна, Чигиринській, Чорновола, Святотроїцькій, Гоголя, Лісовій Просіці, Франка, Надпільній, Дашкевича, на алеї Слави та вздовж бульвару Шевченка.Близько півтори сотні нових, серед яких – липи, робінія, каштани й клени різних сортів, метасеквоя. Разом із тим, вкоренили 460 кущів спіреї, бирючини, форзиції та барбарису.


Для облаштування нових зелених зон у Черкасах висадили 18 іспанських платанів, 20 робіній та ще 347 кущів листяних і хвойних порід (ялівець, спірея, барабрис). Цього року озеленювачі облаштували газони на площі близько 200 квадратних метрів, висадили сотні багаторічних й тисячі однорічних квітів.


Водночас, нові насадження з’явилися і на території деяких шкіл. За заявками директорів видаляють аварійні й сухостійні дерева, а на їхнє місце висаджують молоді рослини. Цього року в подвір’ях навчальних закладів з’явилися 130 дерев різних сортів (липи, клени, платан, катальпа, слива червонолиста, туї та метасеквої), а ще – понад 830 кущів спіреї, форзиції й барбарису.

Роботи із озеленення продовжуватимуть восени. Нині ж за всіма насадженнями доглядають фахівці: вони здійснюють їхній полив та підживлюють добривами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині очікуються невеликі дощі

Циклони продовжують утримувати свій вплив Черкащиною. Очікуються невеликі дощі, місцями з грозами, проте вдень суттєвих опадів не передбачається. Про...

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x