НовиниОсвітаМер Черкас їздив в Німеччину: там уклав угоду про...

Мер Черкас їздив в Німеччину: там уклав угоду про співпрацю

-

- Advertisment -

У Черкас з’явилося ще одне місто-побратим: це – Білефельд у Німеччині. 11 травня міський голова Анатолій Бондаренко та бургомістр Піт Клаузен підписали угоду про встановлення солідарного партнерства та майбутньої співпраці. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

Документ передбачає зміцнення економічних, наукових і технічних, культурних зв’язків. Поза тим, німецька громада продовжить допомагати Черкасам долати виклики війни.

– Ми солідарні із Україною та з Черкасами в цей важкий для вашої держави час. Ми захоплюємось незламністю та силою духу вашої нації, черкаської громади, яка живе та працює в умовах жорстокої війни, – прокоментував Піт Клаузен. – Ми й надалі шукатимемо шляхи, аби допомогти місту Черкаси та розширюватимемо співпрацю.

Підписання угоду відбулося під час сесії міської ради Білефельду. На ній Анатолій Бондаренко розповів депутатам про обстановку в Черкасах. Він подякував громаді німецького міста за надану ще до встановлення офіційних відносин між містами допомогу.

– Ми безмежно вдячні всій світовій спільноті, яка в тяжкий для України час простягала руку допомоги та підтримує нас не лише на словах, а й реальними справами, – підсумував міський голова Анатолій Бондаренко. – Для нас є великою честю в цей доленосний для нашої держави час укласти угоду про побратимство із вашим славним містом. Ми цінуємо вашу підтримку й зробимо все для того, щоб розвивати й поглиблювати нашу співпрацю.

За його словами, одне з найголовніших питань, по якому вже досягнуто домовленості, – лікування та реабілітація наших захисників у найкращих клініках Білефельду.

До делегації, яка на запрошення муніципалітету Білефельду прибула до Німеччини з метою встановлення побратимських відносин, увійшли директор 3-ої міської лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Федорук, директор КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

Під час візиту черкаська делегація відвідала комунальне підприємство Stadtwerke Bielefeld, ознайомилася з роботою електростанції на дровах, домовилася про координацію із лікарями міста Білефельд, а ще – зустрілася із біженцями із України, які знайшли прихисток у Німеччині.

Нагадаємо, ще до встановлення офіційних дружніх відносин Черкаси отримували від Білефельду генератори. Їх обладнали в одній із шкіл та на комунальних підприємствах «Черкаситеплокомуненерго», «Черкасиводоканал». Крім того, партнери із цього німецького міста передавали гуманітарні набори для наших захисників та вимушених переселенців. Ще майже 4 тисячі українців, які покинули рідні домівки через війну, знайшли прихисток у Білефельді.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x