додому Новини Черкащина Мер Черкас не задекларував коштовний годинник, на який скидалися депутати

Мер Черкас не задекларував коштовний годинник, на який скидалися депутати

0

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко не відобразив в електронній декларації за 2016 рік швейцарський годинник Zenith, який йому подарували місцеві депутати. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на ухвалу Придніпровського районного суду Черкас від 14 березня.

За відомостями досудового розслідування, 8 серпня 2016 року черкаський мер отримав цінний подарунок у вигляді годинника Zenith від групи депутатів близько 10-15 осіб, які склались коштами в сумі $1 тис. кожний. Натомість в декларації Бондаренка за 2016 і 2017 роки відсутні відомості про наявність брендового годинника.

За цим фактом 28 лютого цього року Головне управління нацполіції в Черкаській області відкрило кримінальне провадження за ст. 366-1 КК України ("Декларування недостовірної інформації"). Санкція статті передбачає штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи, або позбавленням волі на строк до двох років.

Крім цього, Придніпровський райсуд надав правоохоронцям дозвіл на тимчасовий доступ до єдиного державного реєстру декларацій осіб, який знаходиться у Національному агентстві з питань запобігання корупції з метою одержання електронної декларації міського голови Черкас за 2016 рік.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас подав річну декларацію.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version