додому Новини Черкащина Мер Черкас намагався відвести землю для своєї дружини (ДОКУМЕНТ)

Мер Черкас намагався відвести землю для своєї дружини (ДОКУМЕНТ)

0

Депутати міськради на сесії 11 жовтня розглянули проект рішення про надання дружині міського голови Валерії Бондаренко дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду.

Мова йде про ділянку по вулиці Чигиринській 66/2 орієнтовною площею 1746 кв. м. На цій ділянці дружина мера має частину нежитлового приміщення.

Нагадаємо, на цій ділянці раніше планувалося розміщення газової заправки. Однак після слідчих дій наприкінці вересня прокурори спільно з працівниками поліції прикрили незаконну мережу автозаправних станцій на території міста.

"За" відведення ділянки для дружини Анатолія Бондаренка проголосував 21 депутат, утрималися троє. Зокрема свій голос "за", незважаючи на конфлікт інтересів, віддав і міський голова. Однак для прийняття рішення голосів не вистачило.

Якби рішення було прийняте, голосування міського голови могло стати підставою для розслідування Національного агентства з питань запобігання корупції. Згідно з Методичними рекомендаціями НАЗК, міський голова у разі розгляду, підготовки або прийняття рішень, які містять його приватний інтерес, "повинен самостійно публічно оголосити про конфлікт інтересів перед розглядом, підготовкою, прийняттям такого рішення".

Нагадаємо, раніше НАЗК запідозрила конфлікт інтересів у діях чотирьох міських обранців, які брали участь в голосуванні щодо ситуації навколо ПАТ "Азот", на якому вони працевлаштовані.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Бондаренко заявляє, що за нього взялась поліція.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version