додому Новини Мер Черкас доручив екологам перевірити санітарний стан затоки на Митниці (документ)

Мер Черкас доручив екологам перевірити санітарний стан затоки на Митниці (документ)

0

Митницьку затоку, врятувати від забруднення яку просили депутатів мешканці мікрорайону, перевірятимуть екологи. Мер Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до Державної екологічної інспекції в Черкаській області для проведення перевірки санітарного стану дніпровської затоки на Митниці та взяття проб води для проведення їх аналізу. Про це міський голова повідомив у відповіді на запит депутата від Партії вільних демократів Максима Шадловського.

Нагадаємо, мешканці мікрорайону звернулися до депутата Шадловського з проханням розчистити затоку та перевірити її на предмет злиття нечистот. Той підготував і зачитав на сесії відповідний запит, який був підтриманий усіма присутніми депутатами. Одним із прохань депутатів було те, аби питання вирішення екологічної проблеми узяв під особистий контроль міський голова.

Також Анатолій Бондаренко повідомив, що питання розчистки затоки можливе лише за умови розробки проекту та отримання дозволу на проведення днопоглиблювальних робіт відповідно до вимог чинного законодавства.

"Наразі програмою соціально-економічного і культурного розвитку міста Черкаси на 2016 рік передбачено розроблення проекту землеустрою щодо визначення меж водоохоронних зон та прибережних захисних смуг департаментом архітектури, містобудування та інспектування", – зазначив він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах дніпровська затока потерпає від мулу та стічних вод.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version