НовиниЧеркасиМеморіал «Незламні духом» увіковічнив пам’ять учасників АТО в Черкасах...

Меморіал «Незламні духом» увіковічнив пам’ять учасників АТО в Черкасах (Фото)

-

- Advertisment -

У Черкасах на площі Слави відкрили меморіальний комплекс пам’яті учасників антитерористичної операції «Незламні духом», ескіз якого створила донька загиблого бійця Володимира Ложешнікова – Дар’я.

Про це з місця події 19 листопада інформує кореспондент vikka.ua.

«Від концепції меморіалу до сьогодні, до втілення в життя, три роки минули як на одному диханні. Ми всім дуже дякуємо за те що, ідея воїна була прийнята. Що собою представляє меморіал для нашої сім’ї? Може, я висловлю спільну думку, якщо скажу, що це як відкритий світ. Це наша відповідь на питання усіх, хто досі не розуміє чи не хоче зрозуміти, чому вони пішли, що їх туди повело. Величезна любов… до людей, до своєї сім’ї, до самопожертви. Ще відповідальність… за наших дітей, онуків. Їх об’єднало те, що вони вважали, що мають право, величезне бажання, щоб усі ми були щасливими. І нагадування кожному, що ціна миру – це наше життя», – сказала дружина загиблого героя Олена Ложешнікова.

Меморіал складається із трьох скульптур.

На передньому плані композиції розташована скульптура «Воїна-захисника» – збірний образ сучасного воїна в повній екіпіровці. Його обличчя частково закрите балаклавою – це може бути і юнак, і дорослий чоловік. Мати побачить в ньому сина, дружина – чоловіка, діти – батька.

За його спиною ще одна скульптура – «Древо Життя», яке символізує безсмертя, нескінченність життя, а ще – структуру роду (коріння – це минуле (витоки), ствол – сучасне, крона – майбутнє покоління).

Із іншого боку дерева – ще одна скульптура «Воїна з мечем». Він, спираючись на меч, прихилив коліно. Він – ветеран, волонтер, медик, капелан, співробітник МНС, поліції, службовець, вчитель, студент, пенсіонер… Він – це народ, який підтримує своїх захисників.

Поруч із «древом» дві стели червоного каменю. На їхніх зовнішніх сторонах викарбувані імена воїнів, які віддали своє життя за сучасну Україну.

«Меморіальний комплекс присвячений нашим хлопцям, які ціною власного життя зупинили ворога в 2014 році. Вони пішли туди за покликом серця, залишили своїх рідних, залишили свої життя для того, щоб ми могли мирно зібратися, виховувати наших дітей. Поки таки хлопці є, була є і буде незалежна Україна», – мовив мер Черкас Анатолій Бондаренко.

Ідею у життя втілювали кілька митців: скульптор В’ячеслав Федорченко (творець скульптур «Воїна-захисника» та «Воїна з мечем»), ковалі Володимир Погребняк та Анатолій Плахотнік (працювали над металевим «Древом Життя»).

Як повідомляв сайт vikka.ua, у краєзнавчому музеї відбудеться виставка «Революція Гідності: черкаський вимір».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x