НовиниЧеркащинаМедики у тривозі: на кір у Черкасах захворіло немовля

Медики у тривозі: на кір у Черкасах захворіло немовля

-

- Advertisment -

Із початку року в Черкасах на кір захворіли 33 особи. Найбільший ріст захворюваності припав на кінець січня. За три дні вкінці цього місяця захворіла 21 людина, серед яких і діти, і дорослі. На кінець минулого тижня в інфекційній лікарні перебували 8 дорослих і 4 дітей. Про це під час ранкової наради в міськраді зазначив головний медик міста Олег Стадник, передає Zmi.ck.ua.

"Тривожно те, що серед цих дітей на кір захворіло немовля, якому виповнилося 14 днів", – сказав Стадник.

Як розповів чиновник, у Черкасах 60% дітей мають два щеплення від кору, 30% – одне. Натомість не мають щеплення 9% дітей.

Він зауважив, що доросле населення хворіє частіше, ніж дитяче.

"80% тих, хто захворів на кір, нещеплені. Я вважаю, це доволі серйозний дзвінок, така сама ситуація може повторитися і з дифтерією. Тому що це взаємопов’язаний календар щеплень", – зауважив медик.

Наразі, як він відзначив, в місті є близько 8 тисяч вакцин, чого цілком достатньо для вакцинації осіб за календарем щеплень, а також людей, що входять до групи ризику.

"До групи ризику належать медичні працівники, освітянські, працівники військових формувань, МВС, СБУ, військові частини і студенти", – сказав Стадник.

Головний медик Черкас також повідомив, що наприкінці тижня заплановане засідання оперативного штабу охорони здоров'я, і якщо спостерігатиметься загальна тенденція до зростання захворюваності, буде ініційоване засідання міської протиепідемічної комісії для того, щоб прийняти карантинні заходи. Наприклад, призупинення навчання в окремих класах, школах чи на певних територіях.

Директор департаменту освіти Сергій Воронов під час наради доповів, яка ситуація із кором у школах. За його словами, випадки захворювання є у школах №17, 7, 11, та в приватній школі "Софія". 

"Ми просили комісію з надзвичайних ситуацій надати право нашим навчальним закладам самостійно відправляти на карантини певні класи", – сказав Сергій Воронов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у чотирьох черкаських школах зафіксували захворювання на кір.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x