НовиниЧеркащинаМедицина, «Велике будівництво», туризм: які плани у новоспеченого...

Медицина, «Велике будівництво», туризм: які плани у новоспеченого очільника Черкащини на 2021 рік

-

- Advertisment -

Новоспечений очільник Черкаської ОДА Олександр Скічко перші два тижні роботи посаді витратив на те, аби зрозуміти реальний стан справ по різних об’єктах області.

Виявлені проблеми та пріоритети на найближчий рік Скічко озвучив на пресконференції 17 лютого, передає vikka.ua.

«Я познайомився із керівниками структурних підрозділів, управлінь і департаментів, надзвичайно важлива та команда, з якою ти будеш працювати. Потрібні люди, які будуть насолоджуватись не процесом, а результатом. Зібрати таку команду, або ж налаштувати тих, хто в ній сьогодні є – це основне моє завдання», – каже очільник області.

Конкретних кадрових змін не озвучує, проте зауважує: є ряд управлінь, в яких вони потрібні.

«Ви прекрасно знаєте, що таке державна служба і чиєсь звільнення. Воно спочатку має відбутись, а потім озвучене. У моєму штаті передбачено 4 заступники і перший, однозначно їх не буде більше, ніж зазначено. Зараз у пошуку заступника з напрямку діджиталізації», – додає Скічко.

За словами голови ОДА, основними пріоритетами на цей рік є медична галузь, «Велике будівництво», аграрний сектор, екологічний і туризм.

«Наша медична реформа на фінальній стадії. Не ми її розпочинали, але нам її впроваджувати. Найперше завдання, яке в нас стоїть на сьогодні – інклюзивність. З 1 квітня лікарні повністю переходять на фінансування НЦЗУ, який зобов’язує всі лікарні бути інклюзивними. Зараз у регіоні, як і по всій Україні, цей показник низький. У нас є практично місяць, щоб вирішити це питання», – зазначає очільник області.

За його словами, серед пріоритетів також обласна лікарня, яка за всі роки дещо залишилась позаду, порівняно із онколікарнею і кардіоцентром. Планується низка проєктів, зокрема по енергоефективності і енергозбереженні трьох корпусів: п’яти-, семи- і дев’ятиповерхової будівлі. Орієнтовно на це потрібно 64 мільйони гривень, куди залучатимуться кошти інвесторів.

У 2021 році у межах «Великого будівництва» плануються нові об’єкти: дитсадок на Митниці у Черкасах, культурний центр у Каневі, будинок культури в Умані, завершення будівництва критого басейну у Золотоніській гімназії С. Д. Скляренка, а також – завершення будівництва амбулаторій.

«Що стосується туризму: Черкащина є недооціненою та недопуполяризованою. У нас є величезна культурна спадщина, про яку ми мало розповідаємо. Щоб туристи з України поїхали на Черкащину, до них потрібно донести цю інформацію. Сьогодні соцмережі стають основним засобом донесення інформації. Тому будемо популяризувати туристичний напрямок на Черкащині за допомогою блогерів і селебріті. Плануємо створити маршрути вихідного дня, маршрути одного дня», – сказав Олександр Скічко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 2 лютого відбулося представлення новопризначеного голови Черкаської ОДА Олександра Скічка.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x