НовиниМедичні заклади "обстежать" на Черкащині

Медичні заклади "обстежать" на Черкащині

-

- Advertisment -

Інвентаризацію обладнання проведуть у поліклініках і лікарнях області. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на Канівщині, де зустрівся з ветеранами району.

Серед іншого ветерани просять про поліпшення якості медичних послуг. Мовляв, у їхній районній лікарні нині не всі надають, а в обласну не наїздишся. Це підтвердили і в самому закладі. Туди очільник області поїхав після зустрічі з ветеранами, інформує прес-служби ОДА.

"Ми намагаємося поволі ремонтувати все, зважаючи на кошти, – пояснює головний лікар Віра Шапошник. – Зараз облаштовуємо інфекційне відділення. А от із обладнанням складніше. Ветерани, приміром, скаржаться, бо наш УЗД-апарат не може обстежувати серцево-судинну систему. Водночас не так давно ми придбали апарат для штучної вентиляції легень, стоматустановку тощо. Це коштом обласного бюджету".

Тепер у цій лікарні інвентаризують усе обладнання. Як і в решті медзакладів області. Це задля того, щоби систематизувати їхні потреби, пояснює голова Черкаської ОДА.

"Я часто чую, що там бракує того, там – іншого, – каже Юрій Ткаченко. – Однак комплексного аналізу ніхто не проводив. А він потрібен, по-перше, для того, щоб якісно формувати відповідні заявки до Міністерства охорони здоров'я. А по-друге, у зв’язку з децентралізацією. Мережа медичних закладів потребує оптимізації. Тому що ресурсу її утримувати в нинішньому вигляді немає. Та й якість надання там послуг викликає чимало питань. Однак реформування мережі повинне бути виважене. А головне – на краще пацієнтові".

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x