НовиниЧеркащинаМедична реформа: черкащани сумніваються в ефективності майбутнього госпітального округу

Медична реформа: черкащани сумніваються в ефективності майбутнього госпітального округу

-

- Advertisment -

Якість медичних послуг, зокрема й екстреної медицини, комфортність їхнього отримання, робота центральної районної лікарні в межах Шевченківського госпітального округу – ці та інші питання порушив актив Кам’янщини під час зустрічі із заступником голови Черкаської ОДА Ярославом Березанем та начальником обласного управління охорони здоров’я Михайлом Лобасом. Громада району стурбована підготовкою Сміли до роботи у складі госпітального округу. Про це повідомляють на сайті облдержадміністрації.

Шевченківський госпітальний округ об’єднав Городищенський, Корсунь-Шевченківський, Кам’янський, Смілянський райони та Смілу. Саме в місті обласного значення, за планом, мають обладнати лікарню, де надаватимуть кваліфіковану медичну допомогу на рівні обласної.

"У центральному місті кожного госпітального округу Черкащини обладнають сучасну лікарню інтенсивного лікування другого типу, яка за своєю функціональністю буде на рівні обласної або навіть краща, – наголосив Михайло Лобас. – На їхнє обладнання виділять субвенцію з держбюджету. Втім це справа не одного дня. Треба підготувати медзаклад, набрати та навчити персонал. Поки ж цього не буде зроблено, безпосередньо в районах особливих змін в роботі місцевих лікарень не передбачається. Тут діятимуть так звані медзаклади інтенсивного лікування першого типу. Їм майже повністю за своєю функціональністю відповідають ЦРЛ".

Втім, кам’янчани не впевнені, що в Смілі зможуть повною мірою забезпечити роботу госпітального округу та обладнати лікарню інтенсивного лікування другого типу через нестабільну ситуацію з організацією роботи медичних закладів у Смілі. Їхню позицію підтримують і жителі Корсунь-Шевченківського району. Про це представники району днями мали розмову з керівництвом облдержадміністрації.

"Розумію занепокоєння цих районів, – зауважив Михайло Лобас. – Особливо на фоні тієї слабкої поінформованості про медреформу, яку, як виявилося, маємо в районах. У громади відчутний брак інформації щодо основ медичної реформи. Втім уже маємо постанову Кабінету Міністрів України про утворення п’яти госпітальних округів в Черкаській області. Вони були сформовані відповідно до вимог профільного Міністерства з урахуванням відстаней між населеними пунктами, кількістю жителів та інше. Формування госпітальних округів тільки розпочинається. І справа це не швидка, адже вимагає кропіткої роботи".

Як повідомляв сайт vikka.ua, кабмін оголосив кількість госпітальних округів, які створять на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x